Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Εκτός νόμου 1.500 αμφιλεγόμενες ΜΚΟ στη Νικαράγουα

Πηγή: Κοσμοδρόμιο (kosmodromio.gr)

Εκτός νόμου από σήμερα άλλες 1.500 (μεταξύ άλλων) αμφιλεγόμενες, επιλήψιμες ή παραθρησκευτικές Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Εκτός νόμου έθεσε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών της Νικαράγουα 1.500 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις μεταξύ των οποίων εκατοντάδες παραθρησκευτικές οργανώσεις και ομάδες Πεντηκοστιανών και Μαρτύρων του Ιεχωβά, έως ιππικοί ή τουριστικοί όμιλοι διαφόρων περιοχών της χώρας και σύλλογοι Ροταριανών και…αποκρυφιστών Καβαλιστών.

Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών δημοσιεύτηκε σήμερα στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης της Νικαράγουας, La Gaceta.

Το υπουργείο εξήγησε την απόφασή του επικαλούμενο το γεγονός πως οι 1.500 ΜΚΟ δεν δήλωσαν την οικονομική τους κατάσταση και τις δωρεές που έλαβαν.


Μετά τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2018, η κυβέρνηση του Προέδρου Ντανιέλ Ορτέγκα περνά από «κόσκινο» διάφορες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, οι περισσότερες θρησκευτικές, καθώς παρά την ονομασία τους (σ.σ. «Μη Κυβερνητικές) στο παρασκήνιο διατηρούν ή εξυπηρετούν μυστικές ατζέντες ξένων συμφερόντων ή κυβερνήσεων.

Οι αρχές έκτοτε έχουν κλείσει έκτοτε πάνω από 5.000 ΜΚΟ, ιδιωτικά Πανεπιστήμια και Μέσα Ενημέρωσης.


Προχωρούν οι σχέσεις Νικαράγουας-Κίνας

Πάντως στη σκιά αυτής της εξέλιξης, η κυβέρνηση του Προέδρου της Νικαράγουα συνεχίζει να προκαλεί τις ανησυχίες των ΗΠΑ και άλλων δυτικών χωρών καθώς εντείνει τις στενές οικονομικές, εμπορικές και πολιτικές σχέσεις με την Κίνα.


Την Κυριακή, με αφορμή την άφιξη πολυμελούς αντιπροσωπείας Κινέζων αξιωματούχων και επιχειρηματιών στη Μανάγκουα, ανακοινώθηκε το άνοιγμα άμεσης εμπορικής οδού μεταξύ Νικαράγουας-Κίνας στο πλαίσιο των σύγχρονων κινέζικων δρόμων του μεταξιού και της πρωτοβουλίας Μία Ζώνη-Ένας Δρόμος (One Belt One Road, OBOR), η κατασκευή ενός νέου, σύγχρονου και μεγάλου διεθνούς αεροδρομίου σε συνδυασμό με το μεγαλεπήβολο υπό σχεδιασμό έργο της Διώρυγας της Νικαράγουας που θα ενώνει τον Ειρηνικό και την Καραϊβική και που υπάρχει στα χαρτιά ως σχέδιο εδώ και χρόνια.

 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram