Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2026

Η ΛΑΤΙΝΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ! Εκδήλωση στο Πάντειο

Aramis Fuente Hernández, Πρέσβης της Κούβας,
Freddy Jesús Fernandez Torres, Πρέσβης της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας,
Κώστας Ήσυχος, μέλος της ΠΓ ΛΑΕ – ΑΑ.

Θα χαιρετίσουν οι: Μαντώ Μανώλη & Ορέστης Μπεφάνης, μέλη της Ελληνικής αποστολής στη διεθνή Brigada αλληλεγγύης στη Κούβα.

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2026

Οι δυνάμεις ασφαλείας στη Γουατεμάλα έχουν συλλάβει 293 άτομα κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Πηγή www.telesurtv.net

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Βιγιεdα  διευκρίνισε ότι την Κυριακή πραγματοποιήθηκαν 135 συλλήψεις, συμπεριλαμβανομένων 23 μελών συμμοριών που συνδέονται άμεσα με τις επιθέσεις, και κατασχέθηκαν 23 πυροβόλα όπλα.

Τουλάχιστον 293 άτομα έχουν συλληφθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας της Γουατεμάλας κατά τις πρώτες τρεις ημέρες της κατάστασης έκτακτης ανάγκης που κήρυξε ο πρόεδρος Μπερνάρδο Αρέβαλο ντε Λεόν, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών, Μάρκο Αντόνιο Βιγιέδα. 

Το Καράκας καταγγέλει το νέο «fake news» της εφημερίδας Τhe Guardian

Πηγή:   - teleSUR

Με βάση ανώνυμες πηγές και χωρίς καμία απολύτως επαλήθευση των γεγονότων, η βρετανική εφημερίδα The Guardian προσπαθεί να αναβιώσει μέσω ψευδών ειδήσεων αβάσιμες εκδοχές σχετικά με μια υποτιθέμενη προδοσία  κατά του προέδρου της Βενεζουέλας, Νικολάου Μαδούρο.

Σε ένα νέο επεισόδιο αυτού που η κυβέρνηση της Βενεζουέλας αποκαλεί «μιντιακό πόλεμο» κατά της χώρας, ο επίσημος λογαριασμός Miraflores Al Momento, που δημιουργήθηκε πρόσφατα για να υπερασπιστεί «την αλήθεια της Βενεζουέλας ενάντια στις εκστρατείες ψευδών ειδήσεων», καταγγέλλει ως ψευδείς τις πληροφορίες που δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Το Μεξικό επιβεβαιώνει τη συνέχιση των αποστολών πετρελαίου στην Κούβα παρά τον αποκλεισμό των ΗΠΑ.

Πηγή  - teleSUR

Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ, διευκρίνισε ότι η συνέχιση των αποστολών αργού πετρελαίου στην Κούβα βασίζεται σε συμβατικές συμφωνίες και σε μια σταθερή ανθρωπιστική δέσμευση.

Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούντια Σέινμπαουμ, επιβεβαίωσε την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου σε συνέντευξη Τύπου τη συνέχιση των αποστολών πετρελαίου στην Κούβα, με στόχο την άμβλυνση των εμποδίων που επιβάλλει ο οικονομικός αποκλεισμός των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος ισχύει εδώ και περισσότερες από έξι δεκαετίες.

Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2026

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ο προοδευτικός υποψήφιος στη Κολομβία

Πηγή  www.telesurtv.net

Μια δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε  από την Invamer την 1η Δεκεμβρίου παρουσιάζει ότι ο Σέπεδα προηγείται  με 31,9%, ακολουθούμενος από τον Ντε λα Εσπιεγια με 18,2% και τρίτο τον Φαχάρδο  με 8,5%.

Ο γερουσιαστής και υποψήφιος πρόεδρος του Pacto Histórico (Ιστορικό Σύμφωνο), Ιβάν Σέπεδα, εξακολουθεί να προηγείται στην προθέση ψήφου για τις προεδρικές εκλογές της 31ης Μαΐου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Κούβα και Ρωσία ενισχύουν τη συνεργασία τους σε συνάντηση του Ντίας-Κανέλ και του Ρώσου υπουργού Εσωτερικών

Πηγή  - teleSUR

Ο Πρόεδρος της Κούβας υπογραμμίζει την ευαισθησία και τη διάθεση συνεργασίας της Μόσχας ενόψει του περίπλοκου παγκόσμιου σκηνικού, ιδίως μετά την επιθετική ενέργεια των ΗΠΑ κατά της Βενεζουέλας.

Ο πρώτος γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος και πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας, Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ Μπερμούδες, είχε μια αδελφική συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατηγό Βλαντιμίρ Αλεξαντρόβιτς Κολοκολτσεφ.

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αβάνα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντιμίρ Κολοκόλτσεφ, έφτασε στην Αβάνα για επίσημη επίσκεψη με στόχο την εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας και εσωτερικής τάξης.

Tον Ρώσο υψηλόβαθμο αξιωματούχο υποδέχτηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χοσέ Μαρτί ο ομόλογός του, στρατηγός Λάσαρο Αλμπέρτο Άλβαρες Κάσας και ο πρέσβης της Ρωσίας στην Κούβα, Βίκτορ Κορενέγι.

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026

Cubainformación: Βενεζουέλα, αλήθειες και ψέματα για τη δημοκρατία, τη φτώχεια και τη μετανάστευση ~ (video 90/ ελληνικοί υπότιτλοι)

 Cubainformacion - Artículo: Venezuela: verdades y mentiras sobre democracia, pobreza y emigración (+Italiano/Deutsch/Português/Français/Ελληνικά)

Η Νικαράγουα καταδικάζει την επίθεση των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα και απαιτεί την απελευθέρωση του προέδρου Μαδούρο

Πηγή  - teleSUR

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδιώκουν το πετρέλαιο», δήλωσε ο συμπρόεδρος Ντανιέλ Ορτέγκα, καλώντας παράλληλα τους διεθνείς οργανισμούς να αναλάβουν δράση για την υπεράσπιση της ειρήνης και της κυριαρχίας των λαών ενόψει των σοβαρών παραβιάσεων που διαπράττoυν οι ΗΠΑ.

Οι συμπρόεδροι της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα και Ροζάριο Μουρίγιο, παραβρέθηκαν την Πέμπτη στην  αποφοίτηση της 28ης σειράς δοκίμων του Πανεπιστημίου Αστυνομικών Επιστημών «Λεονέρ Ρουχάμα», στο Συνεδριακό Κέντρο Ούλοφ Πάλμε.

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2026

Το Εκουαδόρ αναπτύσσει 10.000 στρατιώτες σε διάφορες επαρχίες της χώρας

Πηγή - teleSUR

Το Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την  επιχείρηση «Ολική Επίθεση» στις περιοχές Γκουάγιας, Λος Ρίος και Μαναμπί, ενώ συνεχίζονται οι επικρίσεις για καταχρήσεις και αύξηση της βίας στη χώρα.

Η κυβέρνηση του Εκουαδόρ ανακοίνωσε την Πέμπτη την αποστολή περίπου 10.000 στρατιωτών στις επαρχίες Γκουάγιας, Λος Ρίος και Μαναμπί, στο πλαίσιο μιας επιχείρησης με την ονομασία «Ofensiva Total» (Ολική Επίθεση). 

Το μέτρο, που παρουσιάστηκε από το Υπουργείο Άμυνας, αποσκοπεί στην καταπολέμηση των εγκληματικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην παράκτια περιοχή, η οποία θεωρείται η πιο πληγείσα από τη βία στη χώρα.

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026

Η Βενεζουέλα απαιτεί την απελευθέρωση του Μαδούρο και της Σίλια Φλόρες 15 ημέρες μετά την απαγωγή τους ~ (fotos)

Πηγή - teleSUR

Ο λαός της Βενεζουέλας κρατά ψηλά τις σημαίες της ειρήνης, της κυριαρχίας και της ενότητας, χωρίς να σταματά να ζητά την απελευθέρωση του προέδρου Μαδούρο και της Σίλια Φλόρες.

Η Βενεζουέλα συνεχίζει να καταγγέλλει τη στρατιωτική επίθεση που πραγματοποίησαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στις 3 Ιανουαρίου και την απαγωγή του προεδρικού ζεύγους, μια επιθετική ενέργεια που αποτελεί θανάσιμο πλήγμα για το διεθνές δίκαιο.

Ετήσιο Μήνυμα της Υπηρεσιακής Προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Ντέλσι Ροντρίγκες προς το Έθνος

Θέλω να ξεκινήσω ζητώντας ευγενικά, εκ μέρους όλων των παρισταμένων, ένα λεπτό χειροκρότημα για τους νέους ήρωες και τις νέες ηρωίδες μας που έπεσαν μαχόμενοι ενάντια στον επιτιθέμενο εισβολέα. 
(Χειροκρoτήματα)

Τιμή και δόξα στους ταπεινούς νέους Βενεζουελάνους και Βενεζουελάνες που πολέμησαν εκείνο το σκοτεινό ξημέρωμα της 3ης Ιανουαρίου 2026!
Άνοιξαν μια νέα σελίδα στην ιστορία μας. Θέλω εδώ, παρουσία των παιδιών της αγαπημένης μας αδελφής, της πρώτης μαχήτριας και βουλευτίνας Σίλια Φλόρες, να τοποθετήσω στο κάθισμά της ένα λουλούδι, που συμβολίζει την ομορφιά των πατριωτισσών Βενεζουελανών που βρίσκονται σε όλη την εθνική μας επικράτεια. Θέλω (να το κάνω) παρουσία του γιου του Προέδρου μας, των αδελφών του Χοσεφίνα, Λάλα, της δόκτορος Μέρι.