Κυριακή 25 Αυγούστου 2024

Δημοψήφισμα σε 4.505 κοινότητες στη Βενεζουέλα

Πηγή:  gob.ve

Όσον αφορά τη δεύτερη Εθνική Λαϊκή Διαβούλευση 2024, που πραγματοποιείται στις 25 Αυγούστου, ο Υπουργός Λαϊκής Εξουσίας για τις Κοινότητες και τα Κοινωνικά Κινήματα, Άνχελ Πράδο , ανέφερε ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 3.600 συνελεύσεις σε εθνικό επίπεδο.

«Στα 4.505 κοινοτικά κυκλώματα που ήδη προετοιμάζουμε, το εκλογικό υλικό έχει φθάσει και έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 3.600 συνελεύσεις- και συνεχίζουμε σε εθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Πράδο κατά τη διάρκεια της ενότητας Poder Popular του προεδρικού προγράμματος Con Maduro+.

Ο  υπέυθυνος των ΚΟινοτήτων εξήγησε πώς διεξήχθη η διαδικασία για τη διεξαγωγή των συνελεύσεων σε κάθε κοινοτική περιοχή. «Πρώτα γίνεται μια συζήτηση στα κοινοτικά συμβούλια, το καθένα προτείνει τρία έργα, στη συνέχεια πηγαίνουν στη συνέλευση του κυκλώματος όπου προτείνουν έως και επτά έργα, ώστε η κοινότητα να επιλέξει αυτό με το μεγαλύτερο αντίκτυπο».

Ο υπουργός τόνισε ότι τα 49.000 Κοινοτικά Συμβούλια της χώρας παρακολουθούν τις κατευθύνσεις του αρχηγού του κράτους. «Έχουμε ήδη νικήσει τον φασισμό και τώρα πάμε για μια νέα νίκη στις 25 Αυγούστου», είπε.

Στο πρόγραμμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, κάλεσε όλο τον λαό της Βενεζουέλας να συμμετάσχει στις εκλογές της  25/8.

«Βρισκόμαστε σε μια στιγμή  επαναστατικής επίθεσης, στην οικοδόμηση μιας νέας δημοκρατίας. Για να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε την κοινωνία, έχετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε  σε αυτές τις λαϊκές εκλογές 2024».

 

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram