Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Πως οι ΗΠΑ επιχειρούν να καταστρέψουν την οικονομία της Κούβας

Πηγή:  venezuela-news.com

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ διατηρεί σε ισχύ μια συνεχή επίθεση και την επιχείρηση, μέσω των μυστικών υπηρεσιών της, καταστροφής της οικονομίας της Κούβας.

Αυτό ανέφερε το κουβανικό μέσο ενημέρωσης
Razones de Cuba, διαβεβαιώνοντας ότι, σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν πρόσφατα, γίνονται διάφοροι ελιγμοί για την πρόκληση πληθωρισμού στην κουβανική αγορά.

Ο στόχος αυτής της επίθεσης των ΗΠΑ στην κουβανική οικονομία είναι να προκαλέσει ελλείψεις, να προκαλέσει πληθωρισμό, μποϊκοτάζ των προμηθειών και χρηματοπιστωτικό  αποκλεισμό.

Η επίθεση εξελίσσεται 4 φάσεις
  • Όσο το δυνατόν μεγαλύτερος περιορισμός της εισόδου ξένου συναλλάγματος στη χώρα : Τα περιοριστικά μέτρα του αποκλεισμού καθιστούν δύσκολη τη χρήση του νομίσματος αυτού από την κυβέρνηση του νησιού.
  • Χρήση των χρηματοδοτούμενων από τις ΗΠΑ πλατφορμών για την τόνωση του πληθωρισμού: Η επιρροή τους έχει σημαντικό αντίκτυπο σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ανάπτυξης.
  • Το τρίτο και το τέταρτο μέρος της επιχείρησης, το μποϊκοτάζ των προμηθειών και ο οικονομικός αποκλεισμός, ακολουθούν το μοτίβο της παρενόχλησης των οντοτήτων που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εμπορικές σχέσεις με την Κούβα.

Περισσότερος πληθωρισμός

Το ψηφιακό μέσο ενημέρωσης Razones de Cuba υποστηρίζει ότι η πιο πρόσφατη επίθεση της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών κατά της Κούβας είχε στόχο να επιτεθεί στο νόμισμα, όχι μόνο για να δημιουργήσει υπερπληθωρισμό, αλλά και για να συρρικνώσει την παραγωγή.

Ταυτόχρονα, να αλλάξει τη διανομή των αγαθών, δηλαδή να τα μεταφέρει στις ανεπίσημες αγορές και να τα πουλήσει σε υψηλές τιμές.

Τέλος, να επιτεθεί στις οικονομικές δράσεις της κουβανικής κυβέρνησης.