Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

Η Βενεζουέλα τιμά την 11η επέτειο από την απώλεια του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Σε ανάμνηση της 11ης επετείου της απώλειας του Αιώνιου Κομαντάντε, του αποδόθηκε θερμός φόρος τιμής στο "Στρατόπεδο του Βουνού" από τις 09.00 το πρωί.

Με διάφορες εκδηλώσεις και δρασεις καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της ημέρας η Βενεζουέλα τιμά την 11η επέτειο της απώλειας του Αιώνιου Κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, ενώ στα κοινωνικά δίκτυα πολυάριθμοι χρήστες εκφράζουν τις απόψεις τους για τον πρώην πρόεδρο.

 "Βρίσκεται ακόμα μέσα μας", δήλωσε ένας από τους χιλιάδες ανθρώπους που επισκέφθηκαν το παλαιό στρατόπεδο του Καράκας όπου βρίσκονται τα λείψανα του πρώην προέδρου Ούγκο Τσάβες για να τιμήσουν τη μνήμη του στην 11η επέτειο του θανάτου του.

Οι εθνικές αρχές μαζί με τον λαό, τίμησαν τον κομαντάντε Ούγκο Τσάβες 11 χρόνια μετά την απώλειά του , με μια οικουμενική προσευχή, από την ενορία του  San Juan στο στρατιωτικό νοσοκομείο Dr. Carlos Arvelo στο Καράκας.
 


Οι φετινές εκδηλώσεις μνήμης θα έχουν ως επίκεντρο το  "Στρατόπεδο του Βουνού"  , και από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο λαός και η νεολαία του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSUV) θα αποτίσουν φόρο τιμής στον αιώνιο ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης.

Η διευθύντρια του Ιδρύματος του Αιώνιου Κομαντάντε  Ούγκο Τσάβες,  Άνα Καμπέσας, ανέφερε ότι για τον εορτασμό της 11ης επετείου της απώλειας  του  Κομαντάντε,  θα αποδίδεται εγκάρδιος φόρος τιμής στο "Στρατόπεδο του Βουνού"  από τις 09.00 για να υποδεχθεί το κοινό που επιθυμεί να παρευρεθεί μέχρι τις 16.30,  που ολοκληρώνεται με τον χαιρετισμό προς τιμήν του.

"Όπως κάθε πέμπτη Μαρτίου, ο λαός πηγαίνει με ραγισμένη καρδιά, γεμάτος νοσταλγία, αλλά με τη δέσμευση να τιμήσει τον Κομαντάντε μας Ούγκο Τσάβες. Θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις στις διάφορες αίθουσες, καθώς και μια θεματική έκθεση με θέμα "Η ελπίδα βρίσκεται στους δρόμους", που είναι το φετινό σύνθημα", είπε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι θα υπάρχουν επιλογές για τα παιδιά, με δραστηριότητες και παιχνίδια, καθώς πρόθεση είναι ότι μέσω αυτής ης μεθόδου "μπορούμε να τα φέρουμε όχι μόνο πιο κοντά στον κομαντάντε  Τσάβες, αλλά να πάμε παραπέρα και να διατηρήσουμε τις αξίες που χαρακτήριζαν τον τρόπο δράσης του όλα αυτά τα χρόνια".

"Γι' αυτό επιδιώκουμε αυτούς τους χώρους, ώστε τα παιδιά να αισθάνονται ασφάλεια και να μπορούν να διασκεδάσουν, αλλά και να πάρουν ένα μάθημα, το οποίο με τον ίδιο τρόπο μαθαίνουν και για την ιστορία της Βενεζουέλας, αφού για να μιλήσουμε για τον Κομαντάντε Τσάβες, είναι απαραίτητο να μιλήσουμε για τον απελευθερωτή Σιμόν Μπολίβαρ και φυσικά για τον λαό μας", είπε.

Το Ενωμένο Σοσιαλιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PSUV) πραγματοποίησε επίσης μια μεγάλη κινητοποίηση αυτή την Τρίτη με την ονομασία "κόκκινα γαρύφαλλα", η οποία ξεκίνησε από διάφορα σημεία της ευρύτερης περιοχής του Καράκας και θα συνέκλινε στο  "Στρατόπεδο του Βουνού"  , που βρίσκεται στην ενορία 23 Γενάρη  στο Καράκας.

Επιπλέον, η Εθνοσυνέλευση (AN) σχεδιάζει να συζητήσει ένα σχέδιο απόφασης για τον εορτασμό της 11ης επετείου της "αλλαγής σκηνικού και της απώλειας του αιώνιου κομαντάντε".

Στο κοινωνικό δίκτυο X, πολυάριθμες αρχές, αξιωματούχοι, κρατικοί φορείς και δημόσιες επιχειρήσεις διέδωσαν μηνύματα προς τιμήν του ανθρώπου που θεωρείται μία από τις πιο υπερβατικές μορφές των αρχών του αιώνα αυτού στη Λατινική Αμερική, ο οποίος κυβέρνησε για 14 χρόνια, μέχρι τον θάνατό του από καρκίνο.

Η Μπολιβαριανή Επανάσταση προορίζεται να προχωρήσει με την αλήθεια και την κοινωνική δικαιοσύνη που δίδαξε ο διοικητής Ούγκο Ραφαέλ Τσάβες Φρίιας, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, μέσω του κοινωνικού δικτύου Χ, στο οποίο τόνισε επίσης ότι οι Βενεζουελάνοι θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την κληρονομιά του.