Τρίτη 28 Μαΐου 2024

Oι ΗΠΑ να βγάλουν, εδώ και τώρα την Κούβα από την λίστα των Κρατών που υποτίθεται πως υποθάλπουν την τρομοκρατία

Στις 15 Μαίου 2024, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, παρέδωσε στο Κονγκρέσο την αυθαίρετη και μονομερή λίστα των χωρών που υποτίθεται πως «δεν συνεργάζονται πλήρως με τις αντιτρομοκρατικές προσπάθειες των ΗΠΑ» και στην οποία, φέτος, έχουν αφαιρέσει την Κούβα.

Όμως, εντελώς αντιφατικά, συνεχίζουν να συμπεριλαμβάνουν την Κούβα στη λίστα των χωρών που υποτίθεται πως προωθούν την τρομοκρατία. Η Κούβα όχι μόνο δεν είναι τρομοκράτης, αλλά έχει υπάρξει η ίδια θύμα της τρομοκρατίας. 

Πρόκειται για μια λίστα εντελώς μονομερή και αβάσιμη, όπου μοναδικό στόχο έχει να συκοφαντήσει και να αποτελέσει πρόσχημα για την υιοθέτηση εξαναγκαστικών οικονομικών μέτρων εναντίον όλων των κυρίαρχων Κρατών που εμφανίζονται σε αυτήν, ανεξάρτητα με το ποιά είναι η αλήθεια, όπως αυτά που εφαρμόζονται ανηλεώς ενάντια στην Κούβα.

Αυτές οι βορειοαμερικανικές λίστες  παρότι δεν είναι μέρος του διεθνούς δικαίου- χρησιμοποιούνται από την Ουάσιγκτον κατά το δοκούν, για την άσκηση πάσης φύσεως πιέσεων κατά της Κούβας, προκαλώντας εξαιρετική ζημιά στην κουβανική οικονομία και λειτουργώντας συμπληρωματικά στον ήδη εγκληματικό εμπορικό, οικονομικό και χρηματοπιστωτικό αποκλεισμό που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ εδώ και 60 χρόνια.

Οι ΗΠΑ, θα πρέπει, εδώ και τώρα να αφαιρέσουν την Κούβα από την λίστα των χωρών που υποτίθεται πως προωθούν την τρομοκρατία, αλλά και να θέσουν τέρμα στον δολοφονικό αποκλεισμό που της επιβάλλουν, όπως απαιτεί η συντριπτική πλειοψηφία της Διεθνούς Κοινότητας, κάθε χρόνο στα πλαίσια του ΟΗΕ. 


    

  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram