Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Η Κίνα αρχίζει στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί της Ταϊβάν

Πηγή: Sputnik Mundo (latamnews.lat)

Πεκίνο (Sputnik) - Οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας άρχισαν στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί της Ταϊβάν, δήλωσε το κινεζικό υπουργείο Άμυνας. Οι ασκήσεις διάρκειας δύο ημερών λαμβάνουν χώρα στο στενό της Ταϊβάν, στα βόρεια, νότια και ανατολικά του νησιού, καθώς και σε περιοχές γύρω από τα νησιά Κινμέν, Μάτσου, Γουκίου και Ντονγκίν.

"Η Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας ξεκίνησε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί της Ταϊβάν από τις 7:45 (GMT+8) την Πέμπτη [23 Μαΐου] ", ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του.

Ο εκπρόσωπος της Διοίκησης Ανατολικού Θεάτρου Λι δήλωσε ότι οι ασκήσεις επικεντρώνονται σε κοινές περιπολίες ετοιμότητας μάχης από θάλασσα προς αέρα, κοινή κατάληψη του συνολικού ελέγχου του πεδίου μάχης και κοινά πλήγματα ακριβείας κατά στόχων-κλειδιά.

Οι δεσμοί μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης της Κίνας και του νησιού της Ταϊβάν διακόπηκαν το 1949, αφού οι δυνάμεις του εθνικιστικού κόμματος Κουομιντάνγκ υπέστησαν ήττα στον εμφύλιο πόλεμο και μετακινήθηκαν στο αρχιπέλαγος.

Οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν μόνο σε επιχειρηματικό και ανεπίσημο επίπεδο στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Η βασική πολιτική της Κίνας έναντι της Ταϊβάν είναι η ειρηνική επανένωση υπό την αρχή "μία χώρα, δύο συστήματα".

 


       🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram