Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

Η Κούβα γιορτάζει 61 χρόνια διεθνούς ιατρικής συνεργασίας ~ (+video)

Πηγή: Cubainformacion 

Οι κουβανοί επαγγελματίες υγείας έχουν φροντίσει πληθυσμούς που είχαν περισσότερη ανάγκη , έχουν πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις σε περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους, έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 16 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις και έχουν συνδράμει σε περισσότερες από πέντε εκατομμύρια γεννήσεις.

Ο Υπουργός Υγείας της Κούβας, Δρ  Χοσέ Άνχελ Πορταλ Μιράντα  , τόνισε ότι περισσότεροι από 600.000 Κουβανοί επαγγελματίες υγείας έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους με ευαισθησία, ηρωισμό, αφοσίωση και επαγγελματισμό σε όλο τον κόσμο στα 61 χρόνια της Διεθνούς Ιατρικής Συνεργασίας της Κούβας και εξήρε τις δράσεις αγάπης και αλληλεγγύης που πραγματοποιούν αυτοί οι ταλαντούχοι και αφοσιωμένοι ειδικοί σε άλλες χώρες.

Ο Δρ Μικαελ Καμπρέρα , διευθυντής της Κεντρικής Μονάδας Ιατρικής Συνεργασίας, κάλεσε να σκεφτούμε την κληρονομιά του ιδρυτή και κύριου εμπνευστή αυτής της πρωτοβουλίας, του Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο. Υπενθύμισε ότι στις 23 Μαΐου 1963, ένα αεροπλάνο μετέφερε 29 Κουβανούς γιατρούς, τέσσερις οδοντιάτρους, 14 νοσηλευτές και επτά τεχνικούς υγείας στην Αλγερία για να προσφέρουν μόνιμες υπηρεσίες στον τοπικό πληθυσμό. Αυτό σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας μορφής αλληλεγγύης και διεθνισμού που εξέπληξε τον κόσμο.

Ο Καμπρέρα δήλωσε ότι ο στόχος των Κουβανών επαγγελματιών υγείας επί δεκαετίες ήταν να σώσουν ζωές τόσο στην Κούβα όσο και σε όλο τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, 22.861 Κουβανοί ειδικοί υγείας υπηρετούν στη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Ευρώπη, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική.Από αυτούς, οι 9.049 είναι γιατροί και το 64% είναι γυναίκες.

Οι Κουβανοί επαγγελματίες υγείας έχουν φροντίσει πληθυσμούς που είχαν περισσότερη ανάγκη , έχουν πραγματοποιήσει ιατρικές εξετάσεις σε περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους, έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 16 εκατομμύρια χειρουργικές επεμβάσεις και έχουν συνδράμει σε περισσότερες από πέντε εκατομμύρια γεννήσεις.

 Ο Καμπρέρα   εσήμανε ότι αυτό αποτελεί πηγή υπερηφάνειας και ικανοποίησης για τον κουβανικό λαό, από όπου προέρχονται αυτοί οι πολύτιμοι και εξειδικευμένοι εργαζόμενοι, πραγματικοί πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας, στη μέγιστη έκφραση της σκέψης του Χοσέ Μαρτί  ότι "Πατρίδα είναι η Ανθρωπότητα". 
 

 

     
  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram