Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Καταγγέλλεται η σύλληψη του Xοσέ Σάντος Μελάρα, μέλους της "Εθνικής Συμμαχίας Ελ Σαλβαδόρ για την Ειρήνη"

Πηγή: Diario Co Latino

Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι η Εθνική Πολιτική Αστυνομία (PNC) συνέλαβε τον Xοσέ Σάντος Μελάρα  Aκιλάρ, γνωστό ως "Pepe", ηγέτη των βετεράνων πολέμου και μέλος της "Εθνικής Συμμαχίας Ελ Σαλβαδόρ για την Ειρήνη".

Σύμφωνα με καταγγελία που έφτασε σε ομάδες δημοσιογράφων που ασχολούνται με το εθνικό ρεπορτάζ, σήμερα, περίπου στις 7.30 μ.μ., περισσότεροι από 10 αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι του Χοσέ Σάντος Μελάρα, στην περιοχή της Νετζάπα.

Οι αστυνομικοί του ζήτησαν να βγει από το σπίτι και τον ανέκριναν. Ήθελαν να μάθουν αν είναι ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ή αν το νοικιάζει. Του ζήτησαν να δείξει λογαριασμούς κοινής ωφέλειας. Ακολούθως ζήτησαν την άδεια οδήγησης και του πήραν το κινητό του τηλέφωνο.

Στις 8.00 μ.μ. τον έθεσαν υπό κράτηση, υποστηρίζοντας ότι θα οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα για περαιτέρω ανάκριση. Δεν είναι γνωστό σε ποια αστυνομική μονάδα οδηγήθηκε. Οικογένεια και φίλοι δήλωσαν ότι το σπίτι έμεινε υπό αστυνομική επιτήρηση.

Τη σύλληψη του Σάντος Μελάρα, "Pepe", γνωστού κοινωνικού αγωνιστή, βετεράνου πολέμου και ηγέτη της "Εθνικής Συμμαχίας Ελ Σαλβαδόρ για την Ειρήνη", κατήγγειλε επίσης το Μπλόκ "Λαική αντίσταση και Εξέγερση" (Resistencia y Rebeldía Popular /BRP).

"Η αυθαίρετη σύλληψή του αποτελεί πράξη πολιτικής δίωξης με στόχο τον εκφοβισμό της ημέρας καταδίκης της δικτατορίας την 1η Ιουνίου. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωσή του και εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας", απαίτησε η BRP σε ανακοίνωση που εξέδωσε απόψε.

Ο Σάντος Μελάρα ήταν ένας από τους λαϊκούς ηγέτες που ασκούσε κριτική στην κυβέρνηση του Ναγίμπ Μπουκέλε και ιδιαίτερα στην αντισυνταγματική του επανεκλογή.

Αργότερα, πάντα στα κοινωνικά δίκτυα, καταγγέλθηκε επίσης η σύλληψη των πρώην μαχητών των ενόπλων δυνάμεων Καρλος Μέχια και Ελισέλιο Σεγούρα.  Αστυνομικοί έφτασαν στα σπίτια τους και τους πήραν χωρίς να αναφέρουν σε ποιο αστυνομικό τμήμα θα μεταφερθούν. Και οι δύο συνελήφθησαν στα σπίτια τους στο Σαν Σαλβαδόρ, αναφέρει η καταγγελία.

 

     
  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram