Δευτέρα 27 Μαΐου 2024

8%+ οικονομική ανάπτυξη στη Βενεζουέλα προβλέπει ο Νικολάς Μαδούρο για το 2024

Πηγή: venezuela-news.com

Κατά τη διάρκεια μιας ημερίδας στη γραμμή παραγωγής CABELUM της Corporación Venezolana de Guayana (CVG) στην πολιτεία Μπολίβαρ, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο τόνισε ότι για το έτος 2024 προβλέπει οικονομική ανάπτυξη άνω του 8%.

 Ο επικεφαλής του κράτους, Νικολάς Μαδούρο, προέβλεψε οικονομική ανάπτυξη στη Βενεζουέλα το 2024, αφού ανέφερε ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους, η χώρα γνώρισε οικονομική ανάπτυξη άνω του 7%.

"Η πρόβλεψη που έκανα, σαν προφήτης, για το έτος 2024 για ανάπτυξη 8 %,  αγαπητοί επιχειρηματίες, σύντροφοι της εργατικής τάξης, πιστεύω ότι φέτος θα σπάσουμε το ρεκόρ ανάπτυξης της οικονομίας και του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος πάνω από 8 %", δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο.



Η Βενεζουέλα κατέχει την πρώτη θέση στην κατάταξη της CELAC 

Τόνισε επίσης ότι η Οικονομική Επιτροπή για τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (CELAC) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εκτιμούν ότι η οικονομία της Βενεζουέλας θα αναπτυχθεί κατά 4% το 2024, σημειώνοντας ότι το μπολιβαριανό έθνος είναι το νούμερο ένα στην περιοχή της Νότιας Αμερικής.

"Η CELAC και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπουν οικονομική ανάπτυξη στη Βενεζουέλα της τάξης του 4%, της οικονομίας, αυτού που ονομάζουν Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν. Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόβλεψη στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Με αυτή την πρόβλεψη του 4%, η CELAC και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μας τοποθετούν στην πρώτη θέση".

Από την άλλη πλευρά, ο Νικολάς Μαδούρο ανέφερε ότι τα φορολογικά έσοδα στη Βενεζουέλα αυξήθηκαν τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους. "Έχουν αυξηθεί κατά 78 % σε σύγκριση με τους πρώτους τέσσερις μήνες του περασμένου έτους".
 


  Αύξηση του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος

Ο πρόεδρος συνέχισε ανακοινώνοντας ότι το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) της Βενεζουέλας κατάφερε να γνωρίσει σημαντική αύξηση παρά τα μονομερή καταναγκαστικά μέτρα που επέβαλε ο ιμπεριαλισμός.

"Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, υπολογισμένο από το 2015 έως το 2021, είναι της τάξης των 642 δισεκατομμυρίων δολαρίων".

Από την πλευρά του, το Αγροτικό Χρηματιστήριο, του οποίου η δραστηριότητα ξεκίνησε το 2022, έχει μέχρι σήμερα υπολογίσει το ποσό των 281 εκατομμυρίων δολαρίων, "που κινείται και μετατρέπεται σε παραγωγικές επενδύσεις".

Ομοίως, ο αρχηγός του κράτους Νικολάς Μαδούρο διαβεβαίωσε ότι τα συναλλαγματικά νομίσματα στη χώρα έχουν καταφέρει να διατηρήσουν σταθερή τιμή τους τελευταίους επτά μήνες. Διαβεβαιώνοντας ότι η τιμή του δολαρίου είναι σήμερα η πιο σταθερή από το 2012.

Ύψος πληθωρισμού

"Προερχόμαστε από τον πόλεμο, το 2019, έναν πληθωρισμό πάνω από 344 χιλιάδες %. Τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2024, μπορώ να πω σήμερα, έχουμε το χαμηλότερο περιθώριο πληθωρισμού των τελευταίων 12 ετών και θα πάμε καλύτερα, στον απόλυτο έλεγχο του πληθωρισμού".  

Ομοίως, ο Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της οικονομικής ανάπτυξης της Βενεζουέλας, η χώρα καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη εφοδιασμού τα τελευταία 21 χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, ανακοίνωσε ότι η CVG CABELUM σφράγισε συμμαχίες για την αύξηση της παραγωγής της, γεγονός που θα της επιτρέψει να πάει από το 55% στο 90% της δυναμικότητάς της.

 

 


       🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram