Πέμπτη 30 Μαΐου 2024

Στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα ζητά από τον Ντετανιάχου η εξτρεμιστική δεξιά της χώρας

 Πηγή: https://venezuela-news.com 

Η ηγέτης της αντιπολίτευσης Μαρίνα Κορίνα Ματσάδο ζήτησε βοήθεια από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένζαμιν Ντετανιάχου,για μια στρατιωτική επέμβαση κατά της Βενεζουέλας. Αυτό αποκαλύφθηκε σε ένα δημόσιο έγγραφο στα κοινωνικά δίκτυα που χρονολογείται από το 2018.

Το έγγραφο αυτό της Μαρία Κορίνα Ματσάδο, εκτός από το ότι απευθύνεται στον Μπένζαμιν Νετανιάχου, απευθύνεται και στον πρώην πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίτσιο Μάκρι, έναν ακραιφνή εχθρό της Βενεζουέλας. Περιέγραφει τη στρατιωτική επέμβαση ως "δύναμη και επιρροή" κατά του "εγκληματικού καθεστώτος της Βενεζουέλας".

"Σήμερα στέλνω μια επιστολή στον Μαουρίτσιο Μάκρι, πρόεδρο της Αργεντινής, και στον Νετανιάχου, πρωθυπουργό του Ισραήλ, για να τους ζητήσω να εφαρμόσουν τη δύναμη και την επιρροή τους για να προχωρήσουν στην εξάρθρωση του εγκληματικού καθεστώτος της Βενεζουέλας, που συνδέεται στενά με τη διακίνηση ναρκωτικών και την τρομοκρατία", αναφέρεται στο δημοσίευμα της Μαρία Κορίνα Ματσάδο  στο Χ.

"Θα πρέπει να τονιστεί ότι δεν είναι μόνο ο πληθυσμός μας που υποφέρει από τις εκτεταμένες και συστηματικές επιθέσεις του σημερινού καθεστώτος. Ο εγκληματικός του χαρακτήρας, στενά συνδεδεμένος με τη διακίνηση ναρκωτικών και την τρομοκρατία, αποτελεί πραγματική απειλή για άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου, κυρίως, του Ισραήλ. Το σημερινό καθεστώς, το οποίο κρατά σε ομηρία τις κυβερνητικές εξουσίες στη Βενεζουέλα, επιδεικνύει τη στενή συνεργασία του με το Ιράν και τις εξτρεμιστικές ομάδες, οι οποίες, όπως όλοι γνωρίζουμε, απειλούν το Ισραήλ με υπαρξιακό τρόπο και έχουν δραστηριοποιηθεί στο έδαφος της Αργεντινής. Οι τραγωδίες του αντισημιτισμού που βιώσαμε στο ΑΜΙΑ (Ισραηλοαργεντινικος Σύνδεσμος) το 1994 εξακολουθούν να αντηχούν σε όλη την ήπειρο και ο απόηχός τους φτάνει στη χώρα μας. Είμαι πεπεισμένη ότι η διεθνής κοινότητα, σύμφωνα με το δόγμα της ευθύνης προστασίας, καλείται να παράσχει στους Βενεζουελάνους την απαραίτητη υποστήριξη για να επέλθει η αλλαγή του καθεστώτος που είναι επειγόντως αναγκαία για την αποκατάσταση της εθνικής και διεθνούς ασφάλειας", αναφέρεται σε μέρος του εγγράφου που απέστειλε η  Mαρία Κορίνα Ματσάδο.

 

Επέκρινε επίσης τη συμμαχία μεταξύ του Ιράν και της Βενεζουέλας, χαρακτηρίζοντάς την ως κίνδυνο μεταξύ "εξτρεμιστικών ομάδων" που "απειλούν το Ισραήλ με υπαρξιακό τρόπο".


Οι δεσμοί της María Corina Machado με τον σιωνισμό

Με την ίδια σειρά αιτημάτων, τον Ιούλιο του 2020, ο Ματσάδο υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το κόμμα Λικούντ, του οποίου ηγείται ο Μπένζαμιν Νετανιάχου. Το τελευταίο είναι υπεύθυνο για τη συνεχιζόμενη σφαγή κατά της Παλαιστίνης, η οποία έχει αφήσει χιλιάδες νεκρούς.

Αυτό έγινε σαφές σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Vente Venezuela, η οποία χαρακτήρισε την απόφαση ως "ένα ιστορικό και πολύ σημαντικό βήμα".

Η συνεργασία, αναφέρει το έγγραφο, περιλαμβάνει "πολιτικά, ιδεολογικά και κοινωνικά ζητήματα, καθώς και την επίτευξη προόδου σε θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική, τη γεωπολιτική και την ασφάλεια", έτσι ώστε αυτή η εγγύτητα να γίνει "επιχειρησιακή εταιρική σχέση".

Το έγγραφο υπογράφεται από τη Mατσάδο και ' τον Ελι Βερέδ Χαζάν  , που εκπροσωπεί το τμήμα Εξωτερικών Υποθέσεων του Λικούντ,   οι οποίοι βασίζουν τη συμμαχία στις δυτικές αξίες της "ελευθερίας και της οικονομίας της αγοράς".

 

     
  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram