Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

Η Κούβα προετοιμάζει συνέδριο της οργάνωσης νεολαίας

Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Περίπου 400 αντιπρόσωποι και εκατό προσκεκλημένοι ετοιμάζονται σήμερα να συμμετάσχουν στο XII Συνέδριο της Ένωσης Νέων Κομμουνιστών της Κούβας (UJC) από αύριο έως τις 4 Απριλίου.

Σύμφωνα με την πρώτη γραμματέα της οργάνωσης νεολαίας, Αιρίν Άλβαρες , η συνάντηση θα επιτρέψει μια συζήτηση με πάθος και χωρίς κανένα ευησυχασμό για την ευθύνη της κουβανικής νεολαίας για το παρόν και το μέλλον των νέων γενεών, την ίδια την οργάνωση, την επανάσταση και τον σοσιαλισμό.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Juventud Rebelde, η ηγέτης επιβεβαίωσε ότι η απόλυτη αντίληψη του δύσκολου πλαισίου στο οποίο ζει η Κούβα είναι ένας σημαντικός λόγος για τη διεξαγωγή αυτής της συνάντησης.

Επισήμανε, υπό αυτή την έννοια, ότι η συνάντηση θα επιτρέψει την κοινωνικοποίηση των εμπειριών και τον συντονισμό των δράσεων που θα εμπλέξουν όλους τους νέους στις προσπάθειες της χώρας για την ανάπτυξή της.

Η  UJC πρέπει να θεωρηθεί ως μια οργάνωση που πρέπει να ανοίξει λίγο περισσότερο, ώστε οι νέοι, μέλη της ή μη, να έχουν χώρο για πραγματική και συγκεκριμένη συμμετοχή σε αυτήν, είπε.

Πριν από το εθνικό φόρουμ, οι αντιπρόσωποι και οι προσκεκλημένοι συναντήθηκαν με τις αρχές του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και τις επαρχιακές κυβερνήσεις για να ενημερωθούν σε βάθος για την οικονομική και κοινωνική στρατηγική των περιοχών τους.

Επίσης, περιηγήθηκαν σε κέντρα παραγωγής και παροχής υπηρεσιών για να μάθουν, για άλλη μια φορά, τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς εκείνων που θα εκπροσωπήσουν σε αυτό το συνέδριο.

Αυτό το 12ο Συνέδριο της UJC θα γιορτάσει την 62η επέτειο της οργάνωσης, που ιδρύθηκε από τον ιστορικό ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, στις 4 Απριλίου 1962, ακριβώς ένα χρόνο μετά τη δημιουργία της Οργάνωσης Πιονέρων Χοσέ Μαρτί.

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram