Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Oι τρομοκράτες ομολογούν τα σχέδιά τους στη Βενεζουέλα

Πηγή:  venezuela-news.com

 Ο υπουργός Εξωτερικών της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας, Ιβάν Χίλ, υπέδειξε τον πρώην αντιναύαρχο Μάριο Καρατού Μολίνα,   ως μέρος μιας νέας απόπειρας πραξικοπήματος. 

Ο φυγόδικος από τη δικαιοσύνη της Βενεζουέλας, γνωστός για τη συμμετοχή του στη συνωμοσία του "Λευκού Περιβραχιόνιου", αποκάλυψε ότι γίνονται προσπάθειες να έρθει σε επαφή με στρατιωτικό προσωπικό στις Ηνωμένες Πολιτείες για την οργάνωση ενός υποτιθέμενου "ελευθεριακού κινήματος".

Η ανακοίνωση αυτή δημιούργησε υποψίες σχετικά με την πιθανή σύνδεση του κινήματος αυτού με την επιχείρηση  "Gedeón", μια αποτυχημένη απόπειρα εισβολής μισθοφόρων υπό την ηγεσία του Χουάν Γουαιδό. 

Ο Μάριο Καρατού Μολίνα Molina διαχωρίζει τη θέση του από το σχέδιο πραξικοπήματος, δηλώνοντας ότι η πρότασή του επικεντρώνεται στη δημιουργία μιας απολιτικής και επαγγελματικής ομάδας εργασίας. Αποκάλυψε επίσης τις λεπτομέρειες ισχυριζόμενος ότι σκοπεύει να συνδεθεί "με αυτή τη νέα εξαπάτηση των Βενεζουελάνων που εμπιστεύονται την ακαεραιότητα και τη δέσμευσή μου στη Βενεζουέλα".

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Χιλ δημοσίευσε ότι οι δηλώσεις του Καρατού είναι η "απελπισία των βίαιων και των τρομοκρατών που τους ωθεί να ομολογήσουν τα σχέδιά τους. Δεν χρειάζονται εξηγήσεις: η ακροδεξιά της Βενεζουέλας δεν πιστεύει στη δημοκρατία και τις εκλογές".



 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram