Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Η ενεργειακή πολιτική των ΗΠΑ σύμφωνα με την WSJ: Ένα μέλλον χωρίς πετρελαϊκές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας

Πηγή: venezuela-news.com

Πρόσφατο άρθρο της Wall Street Journal (WSJ) υπογραμμίζει την σπάνια πιθανότητα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να επιβάλει εκ νέου πετρελαϊκές κυρώσεις στη Βενεζουέλα. Η στρατηγική αυτή απόφαση θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παγκόσμια αγορά ενέργειας και στις διεθνείς σχέσεις.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα, η κυβέρνηση Μπάιντεν εξετάζει προσεκτικά τις συνέπειες της επαναφοράς κυρώσεων παρόμοιων με αυτές που εφαρμόστηκαν επί προεδρίας Τραμπ.

Αυτά τα προηγούμενα καταναγκαστικά μέτρα συνέβαλαν στη μείωση της παραγωγής πετρελαίου της Βενεζουέλας. Εάν επαναληφθούν, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλότερες τιμές φυσικού αερίου στις ΗΠΑ. Θα προκαλούσε επίσης δυνητικά περαιτέρω μετανάστευση από τη Βενεζουέλα.

Ο περιορισμός των δυτικών πετρελαϊκών εταιρειών θα μπορούσε επίσης να μειώσει τον παγκόσμιο ενεργειακό εφοδιασμό. Καθώς και να διευκολύνει την επέκταση των κινεζικών επενδύσεων στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας.

Η διατήρηση της τρέχουσας πολιτικής θα μπορούσε να προσφέρει μια ευκαιρία στη Βενεζουέλα να παραμείνει μέρος της δυτικής αγοράς και να αποφύγει μια πιθανή στροφή προς συμμαχίες με την Κίνα και το Ιράν, σύμφωνα με σύμβουλο της πετρελαϊκής βιομηχανίας.

Η απόφαση των ΗΠΑ να απέχουν από την επιβολή κυρώσεων αντικατοπτρίζει μια προσεκτική και υπολογισμένη προσέγγιση, επιδιώκοντας να εξισορροπήσει την εγχώρια οικονομική σταθερότητα με τη γεωπολιτική επιρροή σε μια περιοχή πλούσια σε πόρους.

 Aυτό αναφέρει η Wall Street Journal (WSJ).

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram