Παρασκευή 5 Απριλίου 2024

"Εσύ και πόσοι άλλοι;" απαντά ο Μαδούρο στις απειλές του Μιλέϊ κατά της Βενεζουέλας

Πηγή: venezuela-news.com

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, απάντησε στις πρόσφατες απειλές του Αργεντινού ομολόγου του, Χαβιέρ Μιλέι, ο οποίος δήλωσε ότι θα ζητήσει περισσότερες κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας. "Εσύ και πόσοι άλλοι;", ρώτησε ο ηγέτης της Βενεζουέλας.

Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του υπ' αριθμόν 10 του "Maduro Podcast", ο επικεφαλής του κράτους απέρριψε τους ισχυρισμούς του Μιλέι ότι προωθεί μονομερή καταναγκαστικά μέτρα που πλήττουν το έθνος.

"Λέω από το Καράκας, από τις γειτονιές του Καράκας, λέω στον Μιλέι, εσύ και σε πόσοι άλλοι. Μιλέι, κοίτα στον καθρέφτη του Μπολσονάρου, κοίτα στον καθρέφτη του Μάκρι, όποιος τα βάζει με τη Βενεζουέλα, ξεραίνεται", , σημείωσε.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο Μαδούρο θεωρεί ότι στην Αργεντινή έστησαν μια επιχείρηση για να φιμώσουν τις βαθιές και ισχυρές φωνές της χώρας.

"Νομίζω ότι ήταν μια επιχείρηση για να εξαφανίσουν τα σύμβολα της επαναστατικής Αργεντινής, της βαθιάς Αργεντινής, και πρώτα εξαφάνισαν τον Ντιέγκο, είμαι σίγουρος γι' αυτό, και μετά ήθελαν να εξαφανίσουν την Κριστίνα, θα την σκότωναν ζωντανά στην τηλεόραση", ανέφερε.

Αναβίωση της ακροδεξιάς

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο προειδοποίησε για την επανεμφάνιση της "ρατσιστικής και καπιταλιστικής" ακροδεξιάς σε χώρες της Λατινικής Αμερικής και της Ευρώπης.

"Τώρα υπάρχει μια επανεμφάνιση ως απειλή, της ακροδεξιάς, της διαχωριστικής, ρατσιστικής, φιλοαποικιοκρατικής, καπιταλιστικής" άκρας δεξιάς, προειδοποίησε και έφερε ως παράδειγμα την επανεμφάνιση των "ακροδεξιών, νεοφασιστικών, νεοναζιστικών και φασιστικών" ρευμάτων.

"Αυτά τα ρεύματα εγκαταστάθηκαν στην Ισπανία με το Vox, στη Νότια Αμερική, στην Αργεντινή με τον Mιλέι, στη Βραζιλία με τον Μπολσονάρου", υποστήριξε ο επικεφαλής του κράτους.

Ο Μαδούρο επανέλαβε ότι αυτές οι τάσεις χρηματοδοτούνται ιστορικά από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.
"Ο Χίτλερ είναι ένα φαινόμενο του άγριου καπιταλισμού που χρηματοδοτείται από τα μεγάλα ονόματα των ελίτ των ΗΠΑ. Εδώ εμφανίζεται ο παππούς των Μπους, ένας μεγάλος χρηματοδότης που διαχειριζόταν τους λογαριασμούς του κόμματος του Χίτλερ", είπε.

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram