Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

To "Pachakutik" επισημοποίησε τον υποψήφιό του για τις γενικές εκλογές του Εκουαδόρ

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net) /  Por: Mario Salazar

Το πολιτικό κίνημα Unidad Plurinacional (Πολυεθνική Ενότητα) Pachakutik* επισημοποίησε το Σάββατο τον ορισμό του Λεονίδας Ίσα ως υποψήφιου προέδρου για τις γενικές εκλογές του 2025 στο Εκουαδόρ.

Η επικυρωση έγινε κατά τη διάρκεια του εθνικού συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Κολοσσαίο Μαρία Αγούστα Ουρούτια, στον τομέα Σολάντα, νότια του Κίτο. Ο Γκιγιέρμο Τσουρουτσούμπι, συντονιστής της λίστας 18, επιβεβαίωσε ότι "ο Λεονίδας Ίσα επικυρώνεται" ως υποψήφιος πρόεδρος του Pachakutik. Επιπλέον, καθορίστηκε ότι η υποψήφια αντπρόεδρος μαζί του, θα είναι μια ακαδημαϊκός γυναίκα από την Κόστα.


Με την απόφαση αυτή, το Pachakutik γίνεται το τρίτο πολιτικό κίνημα που έχει επίσημο προ-υποψήφιο πρόεδρο για τις εκλογές του 2025. Προηγουμένως, το Unidad Popular/UP ( Λαϊκή Ενότητα) και το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Εκουαδόρ (PSC) παρουσίασαν τους αντίστοιχους προ-υποψηφίους τους.

Πριν από το εθνικό συνέδριο, οι ηγέτες του Pachakutik πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της γειτονιάς Σολάντα στο πλαίσιο της προσυνεδριακής τους δραστηριότητας. Το συνέδριο συζήτησε το κυβερνητικό πρόγραμμα του κινήματος για το 2025 και επισημοποίησε τον ορισμό του Λεονίδας Ίσα ως υποψήφιου προέδρου.

Η Ρουθ Μαρτίνες, αναπληρώτρια συντονίστρια του Pachakutik στην επαρχία Γκουάγιας, εξέφρασε την υποστήριξή της στον Iσα και τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης του κυβερνητικού προγράμματος, ιδίως σε θέματα συνολικής ασφάλειας. "Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Γκουάγιας είναι οι βίαιοι θάνατοι, γι' αυτό χρειαζόμαστε την υποστήριξή σας", δήλωσε η Μαρτίνες.

///

Η έκφραση pachacuti είναι μία σύνθετη λέξη στην ιθαγενική γλώσσα Quechua που αποτελείται από το ουσιαστικό pacha (γη) και το ρήμα kuti (αλλάζω,γυρίζω,επιστρέφω).

 
  
      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας στο Τelegram