Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Εορτασμός της Διεθνούς Ημέρας των Εργαζομένων στην Αβάνα και σε όλη την Κούβα ~ (fotos /video)

Πηγή: Cubadebate

Χιλιάδες Κουβανοί συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στην "Αντιιμπεριαλιστική Εξέδρα" στην Αβάνα για να γιορτάσουν την Πρωτομαγιά, τη Διεθνή Ημέρα των Εργαζομένων. 

Ανάλογες πολυπληθείς συγκεντρώσεις και παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις επαρχίες της χώρας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αρχηγός του Στρατού Ραούλ Κάστρο, ηγέτης της Επανάστασης, και ο Μιγκέλ Ντίαζ-Κανέλ, Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός Μανουέλ Μαρρέρο Κρουζ, ο Κομαντάντε της Επανάστασης Χοσέ Ραμόν Ματσάδο Βεντούρα, ο Γραμματέας Οργάνωσης της Κεντρικής Επιτροπής του PCC Ρομπέρτο Μοράλες Οχέδα, ο Υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκεζ Παρρίγια, ο Γενικός Γραμματέας του CTC Ούλισες Γκιλάρτε και άλλες αρχές.

 

 Στη συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν εργαζομενοι από τους Δήμους της πρωτεύουσας   Σέντρο Αβάνα, Αβάνα Βιέχα, Σέρρο. Πλάσα ντε λα Ρεβολουσιόν και Πλάγια.  

Περίπου 200.000 Κουβανοί που εκπροσωπούσαν την κυβέρνηση, το Κόμμα, την Ένωση Νέων Κομμουνιστών, το CDR, το FAR, το Minint, την Ένωση Μαχητών της Κουβανικής Επανάστασης διαδήλωσαν την υποστήριξή τους στην Επανάσταση στο παραλιακό μέτωπο της Αβάνας. 

Περισσότεροι από 1.100 φίλοι της Κούβας από 58 χώρες και 220 οργανώσεις ήταν επίσης παρόντες.




Ανάλογες πολυπληθείς συγκεντρώσεις και παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις επαρχίες της χώρας:

Σαντιάγκο ντε Κούβα

Σάνκτι Σπίριτους

Βίγια Κλάρα

Γκουαντάναμο

Ολγίν

Ματάνσας ( "Αθήνα της Κούβας")

Καμαγουέι

Πινάρ ντελ Ρίο

Σιενφουέγος

Λας Τούνας

Γκράνμα


 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram