Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Η Κούβα ετοιμάζεται να γιορτάσει την 1η Μάη

Πηγή:  Cuba Si

Η Κούβα οριστικοποιεί σήμερα τις λεπτομέρειες για την παρέλαση της Πρωτομαγιάς, της Ημέρας των Εργαζομένων, η οποία συγκεντρώνει κάθε χρόνο χιλιάδες Κουβανούς, αλλά και ξένους στην πρωτεύουσα.

Φέτος ο κύριος χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης θα είναι η "Αντιιμπεριαλιστική Εξέδρα  Χοσέ Μαρτί" (Tribuna Antiimperialista José Martí), όπου θα συγκεντρωθούν σχεδόν 200.000 άνθρωποι από πέντε δήμους της Αβάνας.

Αυτή την Κυριακή, λίγες ώρες πριν από την παρέλαση, δεκάδες κάτοικοι της Αβάνας έλαβαν μέρος σε μια ημέρα εθελοντικής εργασίας για τον στολισμό της Εξέδρας σύμφωνα με την κυβέρνηση της Αβάνας στο κοινωνικό δίκτυο X.

Επιπλέον, μια ομάδα οργανωτικών μέτρων ανακοινώθηκε από την επαρχιακή Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της πρωτεύουσας για τη διασφάλιση της κινητικότητας κατά τη διάρκεια του εορτασμού της προλεταριακής γιορτής.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα κλείσουν αρκετοί δρόμοι στο δήμο της Πλατείας της Επανάστασης και θα απαγορευτεί η στάθμευση, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής μετακίνηση κατά τη διάρκεια της παρέλασης.

Επίσης, στις υπόλοιπες επαρχίες της χώρας, οι κεντρικές πλατείες ετοιμάζονται να υποδεχτούν το πλήθος των Κουβανών που θα γιορτάσουν την 65η επέτειο της πρώτης εργατικής παρέλασης, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τον θρίαμβο της Κουβανικής Επανάστασης το 1959.

Σύμφωνα με τον Ουλίσες Γκουιλάρτε, γενικό γραμματέα του Κεντρικου Συνδικάτου Εργαζομένων της της Κούβας, την 1η Μαΐου οι Κουβανοί θα απαιτήσουν τον τερματισμό του οικονομικού, χρηματοπιστωτικού και εμπορικού αποκλεισμού των ΗΠΑ και την αφαίρεση του νησιού από τον παράνομο κατάλογο των χωρών που φέρονται να  υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Όπως κάθε χρόνο, η μπριγάδα αλληλεγγύης της Πρωτομαγιάς θα συμμετάσχει στην παρέλαση, αυτή τη φορά αποτελούμενη από περισσότερα από 250 μέλη από όλες τις ηπείρους.

  

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram