Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Η Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών Φοιτητών (FEU) της Κούβας καταδικάζει τη βία στις πανεπιστημιουπόλεις των ΗΠΑ

Πηγή:  - Resumen Latinoamericano
Μέσω επίσημης διακήρυξης που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα, η Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών Φοιτητών (FEU) της Κούβας καταδίκασε την Τετάρτη την καταστολή που άσκησαν οι αστυνομικές δυνάμεις εναντίον διαδηλωτών υπέρ της κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, σε πανεπιστημιουπόλεις ακαδημαϊκών κέντρων στις Ηνωμένες Πολιτείες.

 ΕΠΊΣΗΜΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Η
Federación Estudiantil Universitaria (FEU) σφυρηλατήθηκε στη βάση του αγώνα. Πριν από το 1959, η καταστολή των φοιτητών ήταν το όπλο της επιλογής των κυβερνήσεων-μαριονέτες στην Κούβα που ήταν υποταγμένες στις ΗΠΑ.

Όπως η καταστολή των δικτατοριών Ματσάδο και Μπατίστα εναντίον των κουβανών φοιτητών, έτσι και σήμερα η κυβέρνηση των ΗΠΑ εισβάλλει βίαια στα πανεπιστήμια, παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματα των φοιτητών και ποινικοποιεί τις φοιτητικές διαμαρτυρίες.

Ο υποτιθέμενος υπερασπιστής της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο υποτιθέμενος εγγυητής της ελευθερίας της ειρηνικής έκφρασης και του συνεταιρίζεσθαι, διατάσσει τις αστυνομικές του δυνάμεις να καταστέλλουν καθηγητές και φοιτητές που απαιτούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και τερματισμό της συνενοχής της κυβέρνησής του με το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν ακούει το νόμιμο αίτημα του ίδιου του λαού της. Ενώ οι φοιτητές τους κινητοποιούνται για την ειρήνη, εγκρίνουν εκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση της γενοκτονίας του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα πρέπει να διδαχθεί από την τεράστια ηθική δύναμη των πανεπιστημιακών φοιτητών που βγαίνουν στους δρόμους της χώρας τους για λογαριασμό των φωνών που προσπαθούν να φιμώσουν στη Γάζα.
  • Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους Βορειοαμερικανούς φοιτητές που κινητοποιούνται για την υπεράσπιση της ζωής. 
  • Εκφράζουμε την  απεριόριστη, πλήρη και ηχηρή υποστήριξή μας στον παλαιστινιακό αγώνα.
Ομοσπονδία Πανεπιστημιακών Φοιτητών
Αβάνα, 1η Μάη 2024
 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram