Τρίτη 30 Απριλίου 2024

Τα συνδικάτα της Κολομβίας στηρίζουν την κυβέρνηση Πέτρο την 1η Μαΐου

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Μπογκοτά, 29 Απριλίου (Prensa Latina) ~ Ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργασίας της Κολομβίας, Πέρσυ Ογιόλα, δήλωσε ότι η συμμετοχή του προέδρου, Γκουστάβο Πέτρο, θα είναι ευπρόσδεκτη στις πορείες της 1ης Μαΐου, σύμφωνα με βίντεο που μεταδόθηκε σήμερα στα κοινωνικά δίκτυα.

Ο συνδικαλιστής ηγέτης πρόσθεσε ότι οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα ακούσουν προσεχτικά το μήνυμα του κυβερνήτη αν αποφασίσει να παρέμβει στ η συγκέντρωση των εργαζομένων. 
Ο Oγιόλα ανταποκρίθηκε σε αίτημα που υπέβαλε πριν από λίγες ημέρες ο Πέτρο μέσω του λογαριασμού του στο κοινωνικό δίκτυο X, όπου ζητούσε να συμμετάσχει στο πλευρό των εργαζομένων κατά τη διάρκεια αυτής της ημέρας στη Μπογκοτά.

"Θα ζητήσω από τους εργαζόμενους να μου επιτρέψουν να μιλήσω από την εξέδρα τους στην Πλατεία Μπολίβαρ την 1η Μαΐου. Θα πάω όπως και πριν, περπατώντας, ελπίζω να με ακολουθήσετε σε όλη τη χώρα, θα είναι μία πεζοπορία για την εργασιακή αξιοπρέπεια", έγραψε ο Πέτρο.

Νωρίτερα, ο Oγιόλα κάλεσε τα συνδικάτα, τις ομοσπονδίες, τις κοινωνικές και πολιτικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα να βγουν στους δρόμους για να υπερασπιστούν την παρούσα κυβέρνηση και τους μετασχηματισμούς που προωθεί.

"Αυτή την 1η Μαΐου, μαζί με τις άλλες συνδικαλιστικές συνομοσπονδίες, την Ενωτικό Κέντρο Εργαζομένων της Κολομβίας (CUT), τη Συνομοσπονδία Εργαζομένων της Κολομβίας και τις συνομοσπονδίες των συνταξιούχων, θα κινητοποιηθούμε στους δρόμους στο πλευρό του προέδρου Γκουστάβο Πέτρο", αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι αυτό θα γίνει όχι μόνο για να δείξουμε την ανεπιφύλακτη υποστήριξη στον πρόεδρο, αλλά και για να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές και πολιτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει, ακόμη και απέναντι στις ισχυρές δυνάμεις που αντιτίθενται σε αυτές τις αλλαγές και προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και να σταματήσουν τους μετασχηματισμούς.

Από την αρχή της θητείας του, ο πρόεδρος Πέτρο έχει επιδείξει ακλόνητη δέσμευση στην κοινωνική δικαιοσύνη, την ισότητα και την καταπολέμηση της ανισότητας, προστίθεται στο σημείωμα.

Καθώς και ότι οι μεταρρυθμίσεις του στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης, των συντάξεων και του περιβάλλοντος αποτελούν θεμελιώδες βήμα προς την οικοδόμηση μιας δικαιότερης και πιο αλληλέγγυας χώρας.

Άλλοι ηγέτες, όπως ο συνδικαλιστής Ταρσίσιο Ριβέρα, δήλωσαν ότι, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Εθνική Ενωτική Διοίκηση των συνδικαλιστικών κέντρων, συμφωνήθηκε ότι θα ήταν σημαντικό να είναι ο πρόεδρος στην πορεία και ότι θα του δοθεί ανοιχτό μικρόφωνο για να μιλήσει.

Στο πλευρό του ήταν το στέλεχος της CUT,  Όβερ Ντοράδο, ο οποίος θεώρησε ότι είναι σωστό ο πρόεδρος να συμμετέχει στις δραστηριότητες της 1ης Μαΐου.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του στις δραστηριότητες για τη Διεθνή Ημέρα των Εργαζομένων, ο Πέτρο είχε προηγουμένως θεωρήσει ότι η ημέρα αυτή θα είναι μια ημέρα που οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας θα βγουν έξω για τη σταθερότητα της εργασίας τους, (...) για το δικαίωμα στη σύνταξη, για έναν καλύτερο μισθό και για φτηνές πιστώσεις για τη λαϊκή οικονομία.

 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram