Τετάρτη 1 Μαΐου 2024

Αντιιμπεριαλιστική συνάντηση αλληλεγγύης με την Κούβα στην Αβάνα

Πηγή: Cubainformacion

Αβάνα, 30 Απριλίου (Prensa Latina) Η Διεθνής Aντιιμπεριαλιστική  Συνάντηση Αλληλεγγύης με την Κούβα  θα πραγματοποιηθεί από 30 Απριλίου ως τις 2 Μαΐου στην πρωτεύουσα του νησιού και στη δυτική επαρχία Αρτεμίσα, δήλωσε επίσημη πηγή. 

Σύμφωνα με τον Ισμαέλ Ντρουγιέτ, μέλος της εθνικής γραμματείας του Κεντρικού Συνδικάτου της Κούβας  (CTC), περισσότεροι από χίλιοι αντιπρόσωποι και προσκεκλημένοι θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση, η οποία αποσκοπεί στην ενίσχυση της παγκόσμιας αλληλεγγύης προς τον κουβανικό λαό και την επανάστασή του.

Η εκδήλωση, που διοργανώνεται από την CTC, τα εθνικά συνδικάτα και το Κουβανικό Ινστιτούτο Φιλίας των Λαών (ICAP),  ξεκίνησε  το πρωί της Τρίτης με ξεναγήσεις σε 12 εργατικές συλλογικότητες και στις δύο περιοχές που έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην ανάπτυξη της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη των ομάδων αλληλεγγύης θα μάθουν από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που απορρέουν από την οικονομική, χρηματοπιστωτική και εμπορική πολιορκία των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον του νησιού, η οποία διαρκεί για περισσότερες από έξι δεκαετίες, πρόσθεσε ο Ντρουγιέτ.

Στη συνέχεια, η συνάντηση θα συνεχιστεί στο  Συνεδριακό Κέντρο της πρωτεύουσας με συζητήσεις υπέρ της άρσης του αμερικανικού αποκλεισμού και της  αλληλλέγυας κληρονομιάς  του ιστορικού ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, εξήγησε ο  συνδικαλιστής.

 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram