Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Ανεπιθύμητη η Αρχηγός της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ στην Terra del Fuco της Αργεντινής

Πηγή: Rete Solidarietà Rivoluzione Bolivariana
https://agendamalvinas.com.ar/.../melella-califico-de...
https://www.ansa.it/.../nella-terra-del-fuoco-cameron-e...
 
Ο Αργεντινός κυβερνήτης της Terra del Fuco, Γκουστάβο Μελέγια , εκλεγμένος από τον συνασπισμό που αντιτίθεται στον ακροδεξιό πρόεδρο Μιλέι, τήρησε την υπόσχεσή του να μην υποδεχτεί την Αρχηγό της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ Λόρα Ρίτσαρντσον κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πόλη Ushuaia.

«Δεν θα υποδεχτούμε επίσημα και με οποιονδήποτε τρόπο την Αρχηγό της Νότιας Διοίκησης των Ηνωμένων Πολιτειών. Για εμάς είναι ανεπιθύμητο άτομο γιατί μαζί με τη Βρετανία πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στον Νότιο Ατλαντικό», είχε πει ο Μελέγια στις 2 Απριλίου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης βετεράνων στα κατεχόμενα νησιά του Ηνωμένου Βασιλείου, που η Αργεντινή προσπάθησε να ανακτήσει με στρατιωτική επιχείρηση τον Απρίλιο του 1982.

Η βορειοαμερικανή στρατηγός είχε ήδη συναντήσει μέλη της κυβέρνησης Μιλέι στο Μπουένος Άιρες, αλλά αντιμετωπίζοντας την απροθυμία των τοπικών αρχών, ο ίδιος ο Μιλέι αποφάσισε να μεταβεί στην επαρχία για να τη συνοδεύσει.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο ακροδεξιός πρόεδρος της Αργεντινής ανακοίνωσε την κατασκευή κοινής ναυτικής στρατιωτικής βάσης με τις Ηνωμένες Πολιτείες που «θα μετατρέψει τις δύο χώρες σε πύλη της Ανταρκτικής».
Στα μέσα Φεβρουαρίου 2024, ο ίδιος Αργεντινός κυβερνήτης Mελέγια είχε ανακηρύξει « ανεπιθύμητο σε ολόκληρη την επαρχία Terra del Fuoco» τον υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Κάμερον όταν πραγματοποίησε επίσκεψη στις Μαλβίνες (Φώκλαντ).

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram