Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Ο Νικολάς Μαδούρο καταδικάζει τη σιωπή του Διεθνούς Δικαστηρίου για τη γενοκτονία στην Παλαιστίνη


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικολάς Μαδούρο, καταδίκασε τη σιωπή του Διεθνούς Δικαστηρίου απέναντι στη γενοκτονία που διαπράττει το "Ισραήλ" εναντίον του λαού της Παλαιστίνης.

Κατά τη διάρκεια της 40ης εκπομπής "Con Maduro +", ο αρχηγός του κράτους κατήγγειλε για άλλη μια φορά τις σιωνιστικές σφαγές κατά παιδιών, γυναικών και ανδρών στην Παλαιστίνη με πυραύλους υψηλής ακρίβειας που πλήττουν νοσοκομεία, εκκλησίες, τζαμιά, σχολεία, κτίρια και ολόκληρη την υποδομή.  Μπροστά σε όλη αυτή τη βαρβαρότητα, το Διεθνές Δικαστήριο "στρέφεται μόνο προς τη μία πλευρά", επειδή ο καθένας από αυτούς τους δικαστές είναι μέρος του αυτοκρατορικού λόμπι των ΗΠΑ και της Ευρώπης. "Αυτή είναι μια μεγάλη αλήθεια και πρέπει να την πω, δεν μπορώ να σιωπήσω γι' αυτήν", κατήγγειλε ο Μαδούρο.

Υπό αυτή την έννοια, συνέκρινε τη θέση της Βενεζουέλας, μιας χώρας που ζητάει ειρήνη και διπλωματία, με αυτή του Διεθνούς Δικαστηρίου. Αυτός ο οργανισμός, επανέλαβε, είναι συνένοχος στο να σιωπά και έχει χάσει κάθε ηθική, διαβεβαίωσε "με υπεύθυνο τρόπο".

Σε άλλο σημείο του προγράμματος, ο αρχηγός του κράτους μίλησε τηλεφωνικά με την εκτελεστική αντιπρόεδρο Ντέλσυ Ροντρίγκες, η οποία δήλωσε από τη Χάγη ότι το Μπολιβαριανό έθνος διατηρεί την πρότασή του για ειρήνη μεταξύ των εθνών και αναμένει την απάντηση της διεθνούς δικαιοσύνης στη θέση μιας μεγάλης ομάδας χωρών που ζητούν άμεση κατάπαυση του πυρός στην Παλαιστίνη.

Η Βενεζουέλα διατηρεί τη συνεχή και έντονη καταδίκη της για τις επιθέσεις των ισραηλινών δυνάμεων στη Λωρίδα της Γάζας που έχουν ήδη αφήσει πίσω τους περισσότερους από 34 χιλιάδες νεκρούς.

Πηγή: Almayadeen

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram