Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

Συνάντηση Νικολάς Μαδούρο και Γκουστάβο Πέτρο στο Καράκας

Πηγή: Cubadebate

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο υποδέχθηκε στο Καράκας τον Κολομβιανό ομόλογό του, Γκουστάβο Πέτρο, στην έκτη επίσημη συνάντηση μεταξύ των δύο ηγετών.

Η ατζέντα περιel;ambane μεταξύ άλλων, θέματα υποδομών, ασφάλειας και άμυνας, μεταφορών και κινητικότητας, ενέργειας και εξόρυξης, καθώς και συνοριακά ζητήματα.

Η συνάντηση ακολουθεί προηγούμενες συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη ημέρα μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ιβάν Χιλ (Βενεζουέλα) και Λουίς Γκιλμπέρτο Μουρίγιο (Κολομβία) στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης του μηχανισμού παρακολούθησης της Επιτροπής Γειτονίας και Ένταξης, που συστάθηκε τον περασμένο Ιούνιο.

 Η ανταλλαγή χρησίμευσε επίσης για να εξομαλυνθούν οι διαφορές μεταξύ Καράκας και Μπογκοτά, οι οποίες πρόσφατα πυροδότησαν μια διαμάχη με επίκεντρο την εκλογική διαδικασία της Βενεζουέλας.

Ωστόσο, οι διαφορές στο θέμα αυτό διευθετήθηκαν με την ανακοίνωση της πρόσκλησης της Βενεζουέλας προς την Κολομβία για τη σύσταση ενός οργάνου παρακολούθησης των εκλογών για τις εκλογές της 28ης Ιουλίου.

(Πηγές το RT en Español)

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram