Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Πέθανε σε ηλικία 91 ετών ο πατέρας του κομαντάντε Ούγκο Τσάβες

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας υπογράμμισε το έργο που επιτέλεσε ο  δάσκαλος Ούγκο ντε λος Ρέγιες Τσάβες.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο επιβεβαίωσε την Τρίτη τον θάνατο του πατέρα του κομαντάντε  Ούγκο Τσάβες, καθηγητή Ούγκο ντε λος Ρέγιες Τσάβες, σε ηλικία 91 ετών.

Σε ένα ηχητικό μήνυμα που έστειλε στο κανάλι του στο WhatsApp, ο  πρόεδρος της Βενεζουέλας ανέφερε ότι επικοινώνησε με την οικογένεια του κομαντάντε Τσάβες για να εκφράσει τα συλλυπητήριά του.

"Σήμερα το τοπίο άλλαξε, έφυγε ο δάσκαλος Ούγκο ντε λος Ρέγιες Τσάβες, η βελανιδιά των πεδιάδων, 91 ετών και μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο ήταν σταθερός, διαυγής, πιστός, στη μάχη, σκεπτόμενος τον λαό του, τους συμπατριώτες του, τις συμπατριώτισσές του, τον λαό του", είπε.

Τόνισε επίσης το έργο που επιτέλεσε ο μαέστρος Ούγκο ντε λος Ρέγιες Τσάβες   και υπενθύμισε ότι είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις μαζί του πριν από λίγες ημέρες.


  

"Ήταν πολύ συγκινητικό να τον βλέπουμε σε εκείνη την εκδήλωση στο Poliedro, πολύ συγκινητικό για μένα και για τη Σίλια, γιατί τον αγαπούσαμε πολύ από τότε που τον γνωρίσαμε το 1992, όταν ήταν επικεφαλής των επιτροπών μπολιβαριανής αλληλεγγύης με τη Ντόνια Έλενα", θυμήθηκε.

Ο πρόεδρος τόνισε επίσης ότι ο δάσκαλος ήταν πάντα πιστός "στον κομαντάντε Ούγκο Τσάβες, στον Μπολιβαριανισμό".

"Υπολόγιζα στη φιλία του, στην απόλυτη και απόλυτη αφοσίωσή του, στις συμβουλές του, στη στοργή του, στην καλή του διάθεση. Στα 91 του χρόνια, μπορούμε να πούμε, πέταξε ψηλά, ο Θεός να σε κρατήσει στα ύψη του, στην προστασία του για πάντα, αποστολή εξετελέσθη, δάσκαλε. Αποστολή εξετελέσθη, δάσκαλε, θα συνεχίσουμε για σένα, στη μάχη", πρόσθεσε.

Μετά την είδηση, ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα και η αντιπρόεδρος Ροζάριο Μουρίγιο έστειλαν μήνυμα στον πρόεδρο Μαδούρο και στην οικογένεια του Κομαντάντε Τσάβες.

"Στον καθένα από εσάς την απέραντη αγάπη μας, στο αξέχαστο και εμπνευσμένο πνεύμα του Ντον Ούγκο ντε λος Ρέγιες και της ψυχής αυτής της ευλογημένης οικογένειας", αναφέρει το κείμενο.


Ο εκτελεστικός γραμματέας της Μπολιβαριανής Συμμαχίας για τους Λαούς της Δικής μας Αμερικής - Εμπορική Συμφωνία των Λαών (ALBA-TCP), Χόρχε Αρεάσα  προέβη επίσης σε δήλωση.

"Ταπεινός και γενναιόδωρος όπως κανένας άλλος. Ένας ευγενής άνθρωπος απόλυτα αφοσιωμένος στον κοινωνικό σκοπό. Άξιος πατέρας του αιώνιου κομαντάντε μας. Για την οικογένεια και τους αγαπημένους του, η αγκαλιά μας από ψυχής", είπε.



  Ομοίως, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκεζ μοιράστηκε ένα μήνυμα για να τονίσει ότι "η ταπεινότητα και η αφοσίωσή του έδωσαν στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική μια οικογένεια αφοσιωμένη στην υπόθεση των λαών. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του".

Ο Ούγκο ντε λος Ρέγιες Τσάβες γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 1933 στη νοτιοδυτική πολιτεία Μπαρίνας. Εργάστηκε ως δάσκαλος, ήταν πολιτικός και υπηρέτησε τρεις θητείες ως κυβερνήτης της Barinas, μεταξύ 1998 και 2008. 


 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram