Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Περισσότεροι από 1.500 συνεταιρισμοί δημιουργήθηκαν στη Δομινικανή Δημοκρατία μέσα σε τρία χρόνια

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Ο Πρόεδρος της Δομινικανής Δημοκρατίας, Λουίς Αμπινάντερ, δήλωσε πιστός οπαδός των συνεταιρισμών και αποκάλυψε ότι περισσότεροι από 1.500 συνεταιρισμοί έχουν ιδρυθεί στη χώρα από το 2020 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με έκθεση στον ιστότοπο του Προέδρου.

Ο πρόεδρος, ο οποίος συμμετείχε την προηγούμενη ημέρα στη Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του συνεταιρισμού Vega Real, στην επαρχία La Vega, δήλωσε ότι όταν ανέλαβε την εξουσία, η προώθηση των συνεταιρισμών έγινε προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, τόνισε ότι από τους 743 που βρήκε το 2020 όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του, σήμερα η χώρα διαθέτει 2.309.

Ο αρχηγός του κράτους κάλεσε όλους τους μικρούς εμπόρους να ενταχθούν σε συνεταιρισμούς, οι οποίοι, όπως είπε, θα έχουν την υποστήριξη της εκτελεστικής εξουσίας.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος-διαχειριστής του Ινστιτούτου Ανάπτυξης και Συνεταιριστικής Πίστης (Idecoop), Φράνκο ντε λος Σάντος,δήλωσε ότι ο σχηματισμός συνεταιρισμών αυξήθηκε κατά 66% και  σε οικονομικούς όρους κατά 33% τα τελευταία τρία χρόνια.

Σε αρκετές περιπτώσεις, ο πρόεδρος τόνισε τον κοινωνικό, οικονομικό και οργανωτικό ρόλο αυτού του κινήματος στη χώρα.

Για τον Αμπινάντερ, αυτή η μορφή συνεταιρισμού αποτελεί εργαλείο προόδου για τη χώρα γενικά και για τους  κατοίκους της.

Η Idecoop αναφέρει ότι οι επιχειρήσεις αυτές έχουν μεγάλη ικανότητα ανθεκτικότητας απέναντι στην κρίση, καθώς οι αρχές και οι πρακτικές τους δεν ικανοποιούν μόνο τις άμεσες ανάγκες, αλλά συμβάλλουν και στη σφυρηλάτηση μιας πιο βιώσιμης χώρας.

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram