Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Επίσκεψη εργασίας του Κουβανού προέδρου στη Ρωσία

Πηγή:  cubaminrex.cu

Αβάνα, 7 Μαΐου 2024 - Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κούβας, Mιγκέλ Ντίας - Κανέλ Μπερμούδες  , θα ολοκληρώσει ένα εντατικό πρόγραμμα εργασίας στη Μόσχα από τις 7 έως τις 9 Μαΐου, το οποίο θα περιλαμβάνει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν και άλλους ηγέτες της χώρας αυτής.

Η επίσκεψη αυτή συμπίπτει με την πραγματοποίηση, στις 8 Μαΐου στη Μόσχα, του Ανώτατου Ευρασιατικού Οικονομικού Συμβουλίου, το οποίο αποτελεί την συνάντηση ανωτάτου επιπέδου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (ΕΑΕΕ), ενός σημαντικού περιφερειακού μπλοκ οικονομικής ολοκλήρωσης, το οποίο γιορτάζει φέτος τη 10η επέτειό του.  

Η Κούβα είναι κράτος παρατηρητής της ΕΑΕΕ από τις 11 Δεκεμβρίου 2020 και θα είναι η πρώτη φορά που ο Κουβανός Πρόεδρος θα συμμετάσχει αυτοπροσώπως στο Ανώτατο Συμβούλιο της.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο Ντίας-Κανέλ θα παραστεί επίσης στη στρατιωτική παρέλαση και σε άλλες δραστηριότητες για τον εορτασμό της 79ης επετείου της νίκης στον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, ανταποκρινόμενος έτσι σε πρόσκληση που του απηύθυνε ο Ρώσος ομόλογός του.

Η επίσκεψη εντάσσεται επίσης στο πλαίσιο της 64ης επετείου από την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κούβας και της Ρωσίας, δύο χωρών με ιστορικούς δεσμούς φιλίας που έχουν βαθύνει και επεκταθεί σε πολλούς τομείς προς όφελος της ανάπτυξης των δύο λαών.

 

 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram