Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Ο Έλον Μασκ προειδοποιεί για την οικονομική κατάρρευση των ΗΠΑ προβλέππντας ότι "Το δολάριο θα είναι άχρηστο"

Πηγή:    venezuela-news.com

Ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας Έλον Μασκ προέβλεψε το τέλος της αμερικανικής οικονομίας εάν η αμερικανική κυβέρνηση δεν πληρώσει το εθνικό της χρέος, κάτι που πιστεύει ότι θα οδηγήσει στην κατάρρευση του δολαρίου.

Ο Μασκ απηύθυνε την προειδοποίηση σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του στο κοινωνικό δίκτυο "X", την πλατφόρμα ιδιοκτησίας του. 
"Πρέπει να κάνουμε κάτι για το εθνικό μας χρέος, αλλιώς το δολάριο θα χάσει την αξία του", έγραψε ο Μασκ απαντώντας σε μια ανάρτηση του επιχειρηματία Mάριο Νάουφαλ, ο οποίος δημοσίευσε μια ιστορία σχετικά με την πιθανότητα έναρξης μιας νέας ένοπλης σύγκρουσης.



  Η προειδοποίηση του Έλον Μάσκ έρχεται μετά την ανησυχία που εξέφρασε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για τις υπερβολικές δαπάνες της αμερικανικής κυβέρνησης. Το ΔΝΤ αναφέρει ότι η απόφαση αυτή "υπονομεύει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα σε όλο τον κόσμο".

Το εθνικό χρέος των ΗΠΑ έφτασε τα 34 τρισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του περασμένου έτους για πρώτη φορά στην ιστορία. Η αύξηση αυτή έρχεται αφού το ομοσπονδιακό χρέος ξεπέρασε τα 33 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Σεπτέμβριο του 2023.

 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram