Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Η κυβέρνηση Mιλέι κλείνει το ψηφιακό σήμα του TeleSUR στην Αργεντινή

Πηγή:  venezuela-news.com

Mε μια απόφαση που προκάλεσε αντιδράσεις, η κυβέρνηση της Αργεντινής,του Χαβιέρ Μιλέι  , αποφάσισε να αφαιρέσει από την 1η Ιουλίου 2024. το κανάλι TeleSUR από την πλατφόρμα της Ανοικτής Ψηφιακής Τηλεόρασης (TDA).  

Το μέτρο κοινοποιήθηκε με επιστολή-έγγραφο που απέστειλε ο Ντιέγκο Τσάχερ, ο ελεγκτής της δημόσιας τηλεόρασης. Το ανακοινωθέν αναφέρεται στην εξουσία που προβλέπεται στο άρθρο 2.2 της συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη στις 20 Νοεμβρίου 2020.

"Με αυτό το επίσημο μέσο και κατά την άσκηση των εξουσιών νόμιμης εκπροσώπησης που μου έχουν ανατεθεί (...). Καταγγέλλουμε (τη συμφωνία) από 1η Ιουλίου 2024″, αναφέρεται στην επιστολή.

Ποιοί είναι  οι λόγοι της απόφασης;

Αν και οι επίσημοι λόγοι για την αφαίρεση της Telesur από το TDA της Αργεντινής δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, ορισμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο των παρεμβάσεων και των περικοπών στον προϋπολογισμό που υφίστανται τα δημόσια μέσα ενημέρωσης. Αυτό έχει οδηγήσει σε μέτρα όπως η κατάργηση των υπερωριών του προσωπικού.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι η απόφαση θα μπορούσε να σχετίζεται με τις διπλωματικές εντάσεις μεταξύ Αργεντινής και Βενεζουέλας, οι οποίες έχουν ενταθεί τους τελευταίους μήνες. Μάλιστα, η πρόσφατη άφιξη του Αντρές Μανγιαρότι  στην πρεσβεία στο Καράκας, με σκοπό την επανάληψη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, θα μπορούσε να αποτελεί ένδειξη αυτού του πλαισίου.

 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram