Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Η διεθνής κοινότητα συγχαίρει τον εκλεγμένο πρόεδρο του Παναμά Μουλίνο

Πηγή:  teleSUR (telesurtv.net)

Κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμοί συνεχάρησαν το βράδυ της Κυριακής τον Χοσέ Ραούλ Μουλίνο, ο οποίος ανακηρύχθηκε   εκλεγμένος πρόεδρος του Παναμά μετά τη νίκη του στις εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή.

Ο Μουλίνο, ο οποίος προτάθηκε από το κόμμα Realizando Metas (RM) για να αντικαταστήσει τον πρώην πρόεδρο Ρικάρντο Μαρτινέλι, ανακηρύχθηκε από το Εκλογοδικείο (TE) ως ο  νικητής των εκλογών, καθώς έλαβε το 34,2% των ψήφων με καταμετρημένο πάνω από το 90% των πινάκων. Στον Παναμά δεν διεξάγεται   δεύτερος γύρος .

"Συγχαίρουμε τον εκλεγμένο πρόεδρο Χοσέ Ραούλ Μουλίνο και τον λαό του Παναμά που άσκησε το δικαίωμά του να ψηφίσει σε ελεύθερες και δημοκρατικές εκλογές", ανέφερε η πρεσβεία των ΗΠΑ στον Παναμά σε μήνυμα που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό της στο κοινωνικό δίκτυο X.


"Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τη συνεργασία μας ως σύμμαχοι και εταίροι που είναι προσηλωμένοι στην ασφάλεια, την ευημερία και τη δημοκρατία στην περιοχή", δήλωσε η διπλωματική αντιπροσωπεία.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού (SRE) εξέδωσε επίσης ένα μήνυμα στο δίκτυο X στο οποίο συγχαίρει τον παναμαϊκό λαό για την "υποδειγματική  εκλογική διαδικασία", κατά την οποία νικητής αναδείχθηκε ο Μουλίνο.

 


Το SRE "συγχαίρει τον παναμαϊκό λαό για την υποδειγματική εκλογική διαδικασία, όπου ο  Χοσέ Ραούλ Μουλίνο,  ήταν νικητής  κσι  ο επόμενος πρόεδρος του Παναμά", ανέφερε το μεξικανικό υπουργείο Εξωτερικών στην ανάρτησή του.

Το SRE δήλωσε ότι "το Μεξικό θα συνεχίσει να ενισχύει τους ιστορικούς δεσμούς που μας ενώνουν με τον αδελφικό παναμαϊκό λαό". 

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (ΟΑΚ), Λουίς Αλμάγκρο,  απέστειλε επίσης συγχαρητήρια για τη νίκη του Μουλίνο και παράλληλα επικρότησε τη "μαζική συμμετοχή" του παναμαϊκού εκλογικού σώματος.

 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram