Κυριακή 5 Μαΐου 2024

Υποστήριξη του αιτήματος για την απελευθέρωση του γιου ιθαγενή ηγέτη

Πηγή:  Diario Co Latino / Gloria Silvia Orellana

 Η Εθνική Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργατικής Τάξης, μέλος της οποίας είναι το Ιθαγενικό Κίνημα για την Αρθρωση των Αγώνων των Προγονικών Λαών του Ελ Σαλβαδόρ (MILPA), απαίτησε την απελευθέρωση του γιου του ηγέτη των ιθαγενών Σιλβέριο Μοράλες, γνωστού ως "Tata Silverio".

"Βρισκόμαστε εδώ μαζί με διάφορες αυτόχθονες συλλογικότητες, τη συλλογικότητα Herbert Anaya Sanabria, για να συντροφεύσουμε αυτόν τον ιστορικό αυτόχθονα ηγέτη Tata Silverio, επίσης ιδρυτικό μέλος της οργάνωσής μας MILPA, σε ένδειξη αλληλεγγύης για την οριστική απελευθέρωση του γιου του Levi Morales", δήλωσε ο  Έρικ Σελάγια, γενικός γραμματέας της UNT.

"Ο Λέβι Μοράλες έχει αφεθεί ελεύθερος δύο φορές από το δικαστήριο, αλλά οι αρχές των φυλακών αρνούνται να τον απελευθερώσουν και δεν γνωρίζουμε κανέναν από τους λόγους για τους οποίους συνεχίζουν να τον κρατούν", δήλωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου, σημειώνοντας ότι θα συνεχίσουν να απαιτούν δικαιοσύνη και διαφάνεια από τις αρχές.

"Έναν χρόνο μετά τη σύλληψή του, το Δικαστήριο Ποινών της Σάντα Άνα απλώς δεν έχει αναγνωρίσει την εμπλοκή του νεαρού στα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται, τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης", δήλωσε ο Σιλβέιο Μοράλες στην Diario Co Latino. Ο Μοράλες χαρακτήρισε την κράτηση "αυθαίρετη" και ζήτησε από τον εισαγγελέα να παρέμβει για να υπερασπιστεί την αθωότητα του γιου του. "Δεν έχουμε εξετάσει το ενδεχόμενο να καταθέσουμε μήνυση για οικονομικές απώλειες, καθώς η τρέχουσα εστίασή μας είναι να αναδείξουμε την ψυχολογική, οικονομική και πολιτιστική ζημία που έχει προκαλέσει στην οικογένειά μας αυτή η αυθαίρετη κράτηση", δήλωσε.

 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram