Δευτέρα 6 Μαΐου 2024

Η Κολομβία θα περιθάλψει τραυματισμένα παιδιά από την Παλαιστίνη

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)  

Μπογκοτά, 4 Μαΐου (Prensa Latina) Ο πρόεδρος της Κολομβίας Γκουστάβο Πέτρο δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να θέσει σε λειτουργία μια υπηρεσία για την περίθαλψη παλαιστίνιων παιδιών που τραυματίστηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Σε σχόλιο που δημοσίευσε στο κοινωνικό του δίκτυο Χ, ο πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η αιγυπτιακή πρόταση εκεχειρίας θα ληφθεί σοβαρά υπόψη από την κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένζαμιν Νετανιάχου, ζητώντας παράλληλα την πλήρη απελευθέρωση των ομήρων και την οριστική αποχώρηση του Ισραήλ από τη Γάζα.

Στο μήνυμά του ανέφερε επίσης ότι η Κολομβία θα παράσχει φροντίδα για τα παλαιστίνια παιδιά που τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς.

Σε μια άλλη δήλωσή του στο ίδιο κοινωνικό δίκτυο, ο Πέτρο υποστήριξε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ), ένα όργανο που πρόσφατα κατήγγειλε ότι έχει υποστεί εκφοβισμό. Είπε ότι το Δικαστήριο βρίσκεται αντιμέτωπο με την παγκόσμια εξουσία, προσθέτοντας ότι εκεί διεξάγεται ίσως ένας από τους σημαντικότερους αγώνες μεταξύ βαρβαρότητας και ανθρωπιάς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την προηγούμενη ημέρα, το ΔΠΔ προειδοποίησε ότι οι απειλές κατά του ΔΠΔ και του προσωπικού του υπονομεύουν την ανεξαρτησία και την αμεροληψία του έργου τους και θα μπορούσαν επίσης να συνιστούν έγκλημα.

Η αντίδραση του οργανισμού ήρθε μετά τη δήλωση του Νετανιάχου στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης X ότι η χώρα του "αναμένει από τους ηγέτες του ελεύθερου κόσμου να αντιταχθούν σθεναρά στην εξωφρενική επίθεση του ΔΠΔ κατά του εγγενούς δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα", παρόλο που το δικαστήριο δεν δημοσιοποιεί καμία ενέργεια κατά της σιωνιστικής κυβέρνησης.

Σε απάντηση στη γενοκτονία που διαπράττεται κατά της Γάζας, η Κολομβία διέκοψε την Πέμπτη τις διπλωματικές σχέσεις με το Ισραήλ.

 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram