Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Ο Ορτέγκα αποκαλεί τους Μίλεϊ και Νομπόα "ναζιστές-φασίστες" επειδή είναι όργανα των ΗΠΑ

Πηγή: venezuela-news.com

Ο πρόεδρος της Νικαράγουας, Ντανιέλ Ορτέγκα, χαρακτήρισε τους ομολόγους του στην Αργεντινή και το Eκουαδόρ, Χαβιέρ Μιλέι και Ντανιέλ Νομπόα, αντίστοιχα, ως "ναζιστές-φασίστες", θεωρώντας ότι ενεργούν ως όργανα της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών (ΗΠΑ).

" Τα εργαλεία που έχουν οι ιμπεριαλιστές με τους ναζιστές-φασίστες στην Αργεντινή και με τους άλλους ναζιστές-φασίστες στο Εκουαδόρ και άλλους που βρίσκονται γύρω, ο λαός θα τους στείλει το λογαριασμό, θα πληρώσουν το τίμημα", είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην 23η Σύνοδο Κορυφής των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ALBA-TCP, στο Καράκας.

Όσον αφορά τον Μιλέι, ο ηγέτης της Νικαράγουας διαβεβαίωσε ότι "αργά ή γρήγορα, ο λαός της Αργεντινής, ο λαός που είδε τη γέννηση του Κομαντάντε Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, θα απελευθερωθεί από τους ναζιστές-φασίστες".

Ο Ορτέγκα αναφέρθηκε επίσης στον πρόεδρο του Εκουαδόρ Ντανιέλ Νομπόα, υπενθυμίζοντας γιατί η κυβέρνησή του διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις μαζί του. Πρόσθεσε ότι το μέτρο αυτό ήταν απάντηση στην είσοδο της αστυνομίας στην πρεσβεία του Μεξικού στο Κίτο για να συλλάβει τον πρώην αντιπρόεδρο Χόρχε Γκλας.

Τέλος, απέρριψε την "ιμπεριαλιστική" στάση των ΗΠΑ, μια κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ως εισβολέα.

 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram