Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2023

Η Ρωσική Γερουσία συζητά για τον τερματισμό του αποκλεισμού κατά της Κούβας

Πηγή: Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο (Ρωσική Γερουσία) δήλωσε σήμερα ότι θα συζητήσει στις 8 Νοεμβρίου ψήφισμα για την ανάγκη τερματισμού του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού των ΗΠΑ κατά της Κούβας.

Στο ανακοινωθέν που αναμεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο καλεί τη Διακοινοβουλευτική Ένωση, άλλους κοινοβουλευτικούς οργανισμούς, καθώς και τα κοινοβούλια άλλων χωρών να απαιτήσουν χωρίς καθυστέρηση την άρση του αποκλεισμού κατά του κράτους της Καραϊβικής.

Ζητά επίσης να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα για την υποστήριξη του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ κατά την 78η σύνοδό της ενέκρινε το ψήφισμα "Αναγκαιότητα τερματισμού του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ κατά της Κούβας" με 187 ψήφους υπέρ- οι ΗΠΑ και το Ισραήλ κατά, η Ουκρανία απείχε- η Μολδαβία, η Σομαλία και η Βενεζουέλα δεν συμμετείχαν.

Η Γερουσία της Ρωσικής Ομοσπονδίας τόνισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ακολουθώντας μια νεοαποικιακή πολιτική μονομερών κυρώσεων κατά κυρίαρχων χωρών, παραβιάζουν κατάφωρα τους κανόνες και τις βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

"Οι γερουσιαστές υποστηρίζουν ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Κούβας είναι παράνομες, άδικες και καταστροφικές στη φύση τους και αποτελούν μια προσπάθεια να βλάψουν τον κουβανικό λαό και να υπονομεύσουν τους οικονομικούς και ανθρωπιστικούς δεσμούς της Δημοκρατίας της Κούβας με άλλα κράτη", αναφέρεται στο σχέδιο δήλωσης.

Το έγγραφο υπογραμμίζει ότι το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας θεωρεί την ενίσχυση των ρωσοκουβανικών δεσμών ως έναν από τους τομείς προτεραιότητας των δραστηριοτήτων του.

🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉 https://t.me/prensarebeldegr

 
👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram Desktop