Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

Η Βενεζουέλα αποκηρύσσει τη νέα σφαγή που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net) 

Mέσω ενός ανακοινωθέντος, η Βενεζουέλα καλεί τον κόσμο να αντιδράσει "στις φρικαλεότητες που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ".

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας καταδίκασε την Παρασκευή τον βομβαρδισμό αυτοκινητοπομπής ασθενοφόρων που
μετέφεραν τραυματίες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας και απαίτησε την απόδοση  ποινικής ευθύνης σε διεθνές επίπεδο.

Σε ανακοίνωσή της, κάλεσε τον κόσμο να αντιδράσει "στις φρικαλεότητες που διαπράττει το κράτος του Ισραήλ" και απαίτησε να υποχρεωθεί σε απόδοση ποινικής ευθύνης των δραστών αυτών των εγκλημάτων από το Διεθνές Δικαστήριο.

Το έθνος της Βενεζουέλας κάλεσε τον κόσμο να αναλάβει δράση για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός, να σταματήσει τη γενοκτονία και να εφαρμόσει πράξεις που συνεργάζονται με την ανθρωπιστική βοήθεια προς τον άμαχο πληθυσμό.


Ζήτησε επίσης τη συμμόρφωση με τις δράσεις των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη της ειρήνης, της σταθερότητας και της κυριαρχίας του κράτους της Παλαιστίνης.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής πραγματοποίησαν νέα σφαγή κατά του άμαχου πληθυσμού την Παρασκευή, βομβαρδίζοντας την κύρια είσοδο του ιατρικού συγκροτήματος Al-Shifa, δυτικά της πόλης της Γάζας, προκαλώντας απροσδιόριστο αριθμό θυμάτων.

Στόχος ήταν μια αυτοκινητοπομπή ασθενοφόρων της Παλαιστινιακής Ερυθράς Ημισελήνου και του Υπουργείου Υγείας που μετέφερε αρκετούς τραυματίες από την ισραηλινή επίθεση, η οποία είχε αναχωρήσει μπροστά από το Ιατρικό Συγκρότημα Al-Shifa στη νότια Λωρίδα της Γάζας.



🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉 https://t.me/prensarebeldegr
 
👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram Desktop