Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Σεισμός 5,3 βαθμών συγκλόνισε τη Γουατεμάλα

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

 Σύμφωνα με την έκθεση της Πολιτικής Προστασίας δεν αναφέρθηκαν  θύματα ή υλικές ζημιές. 

Η Εθνική Σεισμολογική Υπηρεσία της Γουατεμάλας ανέφερε ότι σεισμός μεγέθους 5,3 βαθμών σημειώθηκε την Τετάρτη στη χώρα της Κεντρικής Αμερικής. 

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στη θάλασσα, σε βάθος οκτώ χιλιομέτρων και 49 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του λιμανιού του Σαν Χοσέ, στο δήμο Σαν Μάρκος, στο ομώνυμο διαμέρισμα.Σύμφωνα με τον απολογισμό της Πολιτικής Προστασίας, δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα ή υλικές ζημιές. Ο Ροντόλφο Γκαρσία, εκπρόσωπος της Πολιτικής Προστασίας, διαβεβαίωσε τον τοπικό Τύπο ότι ο οργανισμός είναι ενεργοποιημένος σε περίπτωση  που χρειαστεί  οποιαδήποτε ενημέρωση του  πληθυσμού.


Συναγερμός για την τροπική καταιγίδα Pilar

Προς το παρόν, οι αρχές της Γουατεμάλας βρίσκονται επίσης σε επιφυλακή για βροχές ή πλημμύρες ποταμών, παρά το γεγονός ότι ο συναγερμός για την τροπική καταιγίδα Pilar έχει ήδη λήξει. 

Το Εθνικό Ινστιτούτο Σεισμολογίας, Ηφαιστειολογίας, Μετεωρολογίας και Υδρολογίας της Γουατεμάλας  προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι οι ποταμοί Καχαμπόν, Ματάνσας και Πολοτσίλ, που βρίσκονται στά διαμέρισματα  Άλτα Βεναπάς και στο  Λα Πασιόν, Ουσαμασίντα και Πετέν , μπορεί να υπερχειλίσουν και ζήτησε από τους κατοίκους να λάβουν προφυλάξεις.

Παρά τις βροχές και καταιγίδες που καταγράφηκαν μέχρι την Τετάρτη, δεν έχουν αναφερθεί νέες εξελίξεις σε σχέση με την υπερχείλιση των ποταμών ή τα θύματα που επλήγησαν.


🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας  στο Τelegram    👉  https://t.me/prensarebeldegr
👉 Κατεβάστε την εφαρμογή: Telegram Desktop