Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023

Παραιτήθηκε η υπουργός Εξωτερικών του Περού

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

H πρώην πλέον υπουργός Εξωτερικών του Περού κατηγόρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ για την αποτυχία της συνάντησης  μεταξύ της Ντίνα Μπολουάρτε και του Τζο Μπάιντεν. 

Ο πρωθυπουργός του Περού Αλμπέρτο Οτάρολα επιβεβαίωσε τη Δευτέρα την παραίτηση της υπουργού Εξωτερικών Άνα Σεσίλια Ζερβάσι, μετά την αποτυχία της συνάντησης που είχε ανακοινωθεί για την περασμένη Παρασκευή μεταξύ της προέδρου Ντίνα Μπολουάρτε και του Αμερικανού ομολόγου της Τζο Μπάιντεν.

Ο επίσης πρόεδρος του Συμβουλίου Υπουργών της νοτιοαμερικανικής χώρας ευχαρίστησε την Ζερβάσι για το έργο της στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών και ανακοίνωσε ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών θα ορκιστεί τις επόμενες ώρες.

Η παραίτηση της Ζερβάσι ανακοινώθηκε αφού  στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων του Κογκρέσου απορίφθηκε το  αίτημα  να παρουσιάσει έκθεση σχετικά με τις δραστηριότητες της Ντίνα Μπολουάρτε στις ΗΠΑ και την απόπειρα συνάντησης με τον Τζο Μπάιντεν.
 


 Ωστόσο, ο επικεφαλής αυτής της ομάδας εργασίας,  Αλεχάντρο Αγουινάρα, επιβεβαίωσε στα περουβιανά μέσα ενημέρωσης ότι η  Άνα Σεσίλια Ζερβάσι  θα πρέπει να δώσει τις εξηγήσεις της ενώπιον της ολομέλειας του νομοθετικού σώματος.

Μέλη του Κογκρέσου από διαφορετικές κοινοβουλευτικές ομάδες  θεωρούν την Ζερβάσι  υπεύθυνη για την αποτυχημένη συνεδρίαση και απαίτησαν να εμφανιστεί ενώπιον της ολομέλειας του Κογκρέσου.



  Η πρώην πλέον υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ για την αποτυχημένη συνάντηση μεταξύ Μπολουάρτε και Μπάιντεν και διευκρίνισε ότι "η μορφή της συνάντησης καθορίστηκε αργότερα από τις αμερικανικές αρχές".

Η υποτιθέμενη συνάντηση της Μπολουάρτε με τον Αμερικανό πρόεδρο ήταν το επιχείρημα που χρησιμοποιήθηκε από αρκετούς υπουργούς, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, για να δικαιολογήσει τη χορήγηση από το Κογκρέσο άδειας στην Μπολουάρτε να ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Συμμαχίας για την Οικονομική Ευημερία στην Αμερικανική ήπειρο (APEP).


🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  👉 https://t.me/prensarebeldeg

 
👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram Desktop