Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Η κυβέρνηση της Ονδούρας ανακαλεί τον πρεσβευτή στο Ισραήλ για διαβουλεύσεις

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net

Η κυβέρνηση της Ονδούρας ανακάλεσε την Παρασκευή τον πρεσβευτή της στο Ισραήλ για διαβουλεύσεις, λόγω της ανθρωπιστικής κατάστασης του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας.  

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ονδούρας ανέφερε στο κοινωνικό δίκτυο X ότι ο υπουργός Εξωτερικών και Διεθνούς Συνεργασίας, Ενρίκε Ρέινα, ανακοίνωσε την ανάκληση του πρέσβη στην Τεγκουσιγκάλπα (πρωτεύουσα).

Νωρίτερα, το υπουργείο είχε εκδώσει μήνυμα, το οποίο απέσυρε λίγα λεπτά αργότερα, στο οποίο ανέφερε ότι ανακαλεί τον πρεσβευτή "ενόψει της γενοκτονίας και της σοβαρής κατάστασης βίας που αντιμετωπίζει ο άμαχος πληθυσμός στην Παλαιστίνη, αθώο θύμα της εκδίκησης του Ισραήλ κατά της Χαμάς, η Ονδούρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της Ονδούρας στο Ισραήλ για διαβουλεύσεις στην Τεγκουσιγκάλπα".


Στην ανακοίνωση καταδικάζεται έντονα η γενοκτονία και οι σοβαρές παραβιάσεις του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Λωρίδα της Γάζας.

Την περασμένη Παρασκευή, οι κυβερνήσεις της Χιλής και της Κολομβίας είχαν ανακοινώσει το μέτρο της ανάκλησης των πρεσβευτών τους για διαβουλεύσεις λόγω της κατάστασης στη Λωρίδα της Γάζας και του άμαχου πληθυσμού.




🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας  στο Τelegram    👉 https://t.me/prensarebeldeg
👉 Κατεβάστε την εφαρμογή: Telegram Desktop