Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Το Ισραήλ παραδέχεται ότι επιτέθηκε σε πολίτες του κατά τη διάρκεια επίθεσης της Χαμάς

Πηγή:  venezuela-news.com

Οι επιθέσεις στο Μπέ'ερι άφησαν τουλάχιστον 112 πολίτες νεκρούς και εκατοντάδες σπίτια καταστράφηκαν από την ισραηλινή επίθεση, στην προσπάθειά της να αναχαιτίσει την προέλαση της παλαιστινιακής αντιστασιακής πολιτοφυλακής.

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής φέρονται να επιτέθηκαν σε δικούς τους πολίτες κατά τη διάρκεια της επιδρομής της πολιτοφυλακής της Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ  Σουπερνόβα  που πραγματοποιήθηκε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Σε μια σειρά από μαρτυρίες που αποκάλυψε η ιστοσελίδα "The Grayzone", έγινε γνωστό ότι ο ισραηλινός στρατός έλαβε εντολή να βομβαρδίσει πολιτικές και στρατιωτικές περιοχές αφού αιφνιδιάστηκε από την επίθεση της Χαμάς.

Ο Τουβάλ Εσκάπα, μέλος της ομάδας ασφαλείας του Κιμπούτς Μπέ'ερι, δήλωσε στην ισραηλινή εφημερίδα "Haaretz" ότι οι διοικητές του ισραηλινού στρατού "αναγκάστηκαν να βομβαρδίσουν ισραηλινά σπίτια". Προκειμένου να εξοντώσουν, σύμφωνα με τους ίδιους, τους "τρομοκράτες μαζί με τους ομήρους".



Στο πλαίσιο αυτό, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν σε δημοσίευμά τους ότι ο ισραηλινός στρατός "αναγκάστηκε να ζητήσει αεροπορική επιδρομή". Αυτή πραγματοποιήθηκε εναντίον των δικών του εγκαταστάσεων μέσα στο πέρασμα Ερέζ  προς τη Γάζα. Εκείνη τη στιγμή, η βάση ήταν γεμάτη από αξιωματικούς και στρατιώτες της Ισραηλινής Πολιτικής Διοίκησης.

Από την άλλη πλευρά, πιλότοι ελικοπτέρων Απάτσι δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης ότι έφτασαν στο χώρο του φεστιβάλ Σουπερνόβα  χωρίς καμία πληροφορία από τις μυστικές υπηρεσίες, μη μπορώντας να διακρίνουν μεταξύ μαχητών της Χαμάς και πολιτών.



🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram  

👉https://t.me/prensarebeldegr

 
👉 Κατεβάστε την εφαρμογή:  Telegram Desktop