Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Καταδικάζουν το βέτο της Βραζιλίας κατά της Βενεζουέλας στους BRICS

Πηγή: teleSUR

Ο Βενεζουελάνος φιλόσοφος και δημοσιογράφος Μιγκέλ Άνχελ Πέρες δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το εμπόδιο του Λούλα θα μείνει «μόνο  σαν μια ιστορική ατιμία κατά της λατινοαμερικανικής ολοκλήρωσης.

Ο βουλευτής Τιμοτέο Σαμπράνο  ανέφερε ότι ο σημερινός πρόεδρος της Βραζιλίας «υιοθέτησε τη θέση του Μπολσονάρο».

Μετά το βέτο που έθεσε η κυβέρνηση του Βραζιλιάνου προέδρου Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα στην ένταξη της Βενεζουέλας στο μπλοκ των BRICS, πολλές προσωπικότητες της πολιτικής και των διεθνών σχέσεων εξέφρασαν απόρριψη αυτής της ενέργειας.

Ο Ισπανός συγγραφέας και δημοσιογράφος Ιγνάσιο Ραμονέ  κατηγόρησε στα κοινωνικά του δίκτυα ότι, εάν το βέτο επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για μια «θλιβερή και αποκρουστική» ενέργεια, υπενθυμίζοντας ότι «κανείς δεν βοήθησε τον Λούλα περισσότερο από τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο, ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο Λούλα είναι τόσο αχάριστος», τόνισε.

Σε παρόμοιο μήκος κύματος, ο Ισπανός ερευνητής και καθηγητής Ανίμπαλ Γκαρσόν  εξέφρασε τη λύπη του για το βέτο του Λούλα στη Βενεζουέλα και κάλεσε τη βραζιλιάνικη κυβέρνηση να «θυμηθεί ότι μία από τις χώρες που κατήγγειλαν περισσότερο την παραπομπή της Ντίλμα Ρούσεφ και τη δικαστική διαμάχη» κατά της φυλάκισής της ήταν η Βενεζουέλα.

 


Ο Βενεζουελάνος φιλόσοφος και δημοσιογράφος Μιγκέλ Άνχελ Πέρες  δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το εμπόδιο του Λούλα θα είναι «όχι μόνο μια ιστορική ατιμία κατά της λατινοαμερικανικής ολοκλήρωσης και της ολοκλήρωσης των λαών του κόσμου, αλλά και μια διείσδυση των ΗΠΑ στον εκκολαπτόμενο οργανισμό».

Από την άλλη, ο βουλευτής και επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής της Εθνοσυνέλευσης, Τιμοτέο Ζαμπράνο, ανέφερε ότι ο Λούλα «υιοθετησε τη θέση του Μπολσονάρο».

«Ο Λούλα θα πρέπει να δώσει πολλές εξηγήσεις στπ σύνολο των χωρών της Λατινικής Αμερικής (...) Η συμπεριφορά του αποτελεί φόρο τιμής στον ηγεμόνα και στην πολιτική του εκβιασμού με κυρώσεις», επέκρινε ο βουλευτής Λουίς Μπρίτο.

Ο Βάλτερ Πομάρ, μέλος του Εργατικού Κόμματος της Βραζιλίας (PT), επιβεβαίωσε ότι η χώρα του μειώνει την ηγετική της θέση αποκλείοντας τη Βενεζουέλα από τους BRICS. Ο Πομάρ υποστήριξε ότι ο Μάουρο Βιέιρα  άσκησε βέτο στην ένταξη της Βενεζουέλας στον κατάλογο των χωρών που επιθυμούν να ενταχθούν στις BRICS.


   

  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας  στοTelegram   👉 https://t.me/prensarebeldegr