Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Περισσότεροι από 80 νεκροί σε νέα ισραηλινή σφαγή στη Γάζα

Πηγή:  Noticias Prensa Latina

Παλαιστινιακές ιατρικές πηγές στη Λωρίδα της Γάζας κατήγγειλαν σήμερα τον θάνατο τουλάχιστον 87 αμάχων σε ισραηλινό βομβαρδισμό εναντίον συγκροτήματος κατοικιών στην πόλη Μπέιτ Λάχια, στα βόρεια του παράκτιου αυτού θύλακα. Oι περισσότεροι νεκροί είναι παιδιά και γυναίκες και ότι δεκάδες τραυματίστηκαν ή αγνοούνται.

Το Γραφείο Τύπου της Γάζας καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο αυτή τη σφαγή ως μέρος του πολέμου εξόντωσης και εθνοκάθαρσης κατά των αμάχων και κάλεσε τις χώρες του κόσμου να καταδικάσουν τα ισραηλινά εγκλήματα. 

Αυτή η αποτρόπαια πράξη έρχεται μετά την καταστροφή από τον κατακτητή ολόκληρου του συστήματος υγείας στη βόρεια Γάζα, όπου ζουν περίπου 400.000 Παλαιστίνιοι, ανέφερε το γραφείο.

Κατήγγειλε ότι ο κατακτητής απαίτησε από τις ιατρικές ομάδες να φύγουν και να εκκενώσουν αμέσως τα νοσοκομεία και εμπόδισε την πρόσβαση σε καύσιμα,  και προκάλεσε την διακοπή των επικοινωνιών και του διαδικτύου, προκαλώντας ανθρωπιστική καταστροφή.

Κατηγόρησε τον ισραηλινό κατακτητή και την κυβέρνηση των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείουο, της Γερμανίας, της Γαλλίας και άλλες συνυπεύθυνες χώρες  ως πλήρως υπεύθυνες για τη συνεχιζόμενη γενοκτονία και τον πόλεμο εθνοκάθαρσης στην Τζαμπάλια και την Μπέιτ Λάχια.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων κατά τη διάρκεια των 379 ημερών της ισραηλινής επίθεσης κατά της Γάζας ανήλθε σε 42.519 νεκρούς και 99.637 τραυματίες.

Διευκρίνισαν ότι χιλιάδες θύματα βρίσκονται ακόμη κάτω από τα χαλάσματα και στους δρόμους και τα ασθενοφόρα και οι ομάδες πολιτικής προστασίας δεν μπορούν να τους προσεγγίσουν.


   

  🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι  μας  στοTelegram   👉 https://t.me/prensarebeldegr