Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Yulimar (Rojas) από την καρδιά της Leyanis (Perez)

 Πηγή: Granma - Órgano oficial del PCC

Ένας τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα θα τη χωρίσει από την Πόλη του Φωτός, αλλά ήδη μας έχει φωτίσει με εννέα από τα καλύτερα άλματα στην ιστορία,  συμπεριλαμβανομένου του γαλαξιακού παγκόσμιου ρεκόρ των 15.74μ. τον Αύγουστο του 2022.

"Να είσαι δυνατή, να συνεχίσεις. Τις καλύτερες ευχές και ταχεία ανάρρωση", ήταν τα λόγια που βγήκαν από το στόμα της Leyanis Pérez - σοκαρισμένη από την είδηση - όταν έμαθε για τον τραυματισμό που θα εμποδίσει την πολυνίκη παγκόσμια πρωταθλήτρια Yulimar Rojas να υπερασπιστεί τον Ολυμπιακό της τίτλο στους Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Η Rojas είναι μία από τις μεγαλύτερες αντιπάλους της Kουβανής Pérez , αλλά ούτε η ίδια δεν θα μπορούσε να φανταστεί έναν αγώνα κάτω από τους πέντε ολυμπιακούς κρίκους χωρίς τη Βενεζουελάνα, επτά φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια - οι τρεις από αυτές σε κλειστούς χώρους - και νικήτρια του Τόκιο-2020, καθώς και κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ.

Τα συναισθήματα που εξέφρασε η Leyanis Pérez, στο olympic.com, είναι αυτά των μεγάλων αθλητών του κόσμου, διότι η Yulimar Andrea δεν είναι πλέον μόνο Βενεζουελάνα ή Λατινοαμερικάνα, αυτή η 29χρονη έχει κερδίσει τις καρδιές των οπαδών του κόσμου και των αντιπάλων της. Πολύ απλά, η χαρά της, η δύναμή της, ο τρόπος που πετάει, είναι πηγή έμπνευσης και παρακίνησης.

Αυτό το πνεύμα θα βρίσκεται στον Ολυμπιακό στίβο στο Παρίσι και θα μεταφερθεί από τις αντιπάλους της, ως φόρος τιμής σε κάποια που στην ένδοξη καριέρα της, δεν έχει κάνει αντιπάλους, αλλά φίλους. Το όνομά της θα μνημονεύεται σε κάθε προσπάθεια στην άμμο, γιατί είναι αδύνατο να μιλάμε για το τριπλούν χωρίς την αιώνια παρουσία της.

 Ένας τραυματισμός στον αχίλλειο τένοντα θα τη χωρίσει από την Πόλη του Φωτός, αλλά ήδη μας έχει φωτίσει με εννέα από τα καλύτερα άλματα στην ιστορία, συμπεριλαμβανομένου του γαλαξιακού παγκόσμιου ρεκόρ των 15,74 μέτρων τον Αύγουστο του 2022.

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram