Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Το Ιράν απαντά στην ισραηλινή και δυτική ανευθυνότητα

Πηγή:  Prensa Latina (prensa-latina.cu)

Τεχεράνη, 15 Απριλίου (Prensa Latina) Ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί δήλωσε σήμερα ότι η απάντηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας ήταν ένα αναγκαίο και αναλογικό μέτρο λόγω της ανεύθυνης συμπεριφοράς του Ισραήλ και της Δύσης.

Σε συνέντευξη Τύπου, ο διπλωμάτης δήλωσε ότι το Ιράν δεν επιθυμεί περισσότερες εντάσεις στην περιοχή και ότι η δράση κατά του Τελ Αβίβ ήταν αυτοάμυνα και αντίποινα κατά της ισραηλινής επιθετικότητας.     Εξήγησε επίσης,  ότι η επίθεση ήταν επαγγελματική, λογική και υπεύθυνη.

Παρεμπιπτόντως, ο εκπρόσωπος της Τεχεράνης στα Ηνωμένα Έθνη, Αμίρ Σαΐντ Ιραβανί, δήλωσε ότι η ιρανική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της αυτοάμυνας που επιτρέπει το διεθνές δίκαιο και ότι επικεντρώθηκε μόνο σε στρατιωτικούς στόχους για να αποφευχθούν απώλειες μεταξύ των αμάχων, σε αντίθεση με την ισραηλινή επίθεση στη Συρία.

Κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για να συζητηθεί η ιρανική απάντηση, ο εκπρόσωπος της Ισλαμικής Δημοκρατίας επιτέθηκε στις δυτικές χώρες που αμφισβητούν το δικαίωμα της Τεχεράνης να απαντήσει στην επιθετικότητα του Τελ Αβίβ.

Τόνισε επίσης ότι το Ιράν δεν ενδιαφέρεται να πάει σε πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή, αλλά προειδοποίησε ότι αν η Ουάσινγκτον επιτεθεί στα συμφέροντα του έθνους, η Ισλαμική Δημοκρατία θα απαντήσει αποφασιστικά.

Η Αεροδιαστημική Δύναμη των Φρουρών της Επανάστασης εκτόξευσε δεκάδες πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ισραηλινών στρατιωτικών στόχων το βράδυ του Σαββάτου ως απάντηση στη σιωνιστική επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Από τις 7 Οκτωβρίου έχουν πραγματοποιηθεί από τις ισραηλινές δυνάμεις επτά επιθέσεις κατά ιρανών ηγετών και συμβούλων στη Συρία, εν μέσω της γενοκτονικής εκστρατείας του Τελ Αβίβ στη Λωρίδα της Γάζας και της παραβίασης όλων των διεθνών κανόνων και νόμων.

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram