Κυριακή 14 Απριλίου 2024

Η Βενεζουέλα τάσσεται υπέρ της οικοδόμησης ειρήνης με δικαιοσύνη στη Μέση Ανατολή


Πηγή:  venezuela-news.com

 Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ του Σαββάτου για να υποστηρίξει "την οικοδόμηση της ειρήνης με δικαιοσύνη, όπως την επιθυμούν οι περισσότερες χώρες του κόσμου", αναφορικά με την τρέχουσα  κατάσταση  στη Μέση Ανατολή.

Στο κείμενο που δημοσίευσε ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ιβάν Χιλ , εκφράζεται η ανησυχία με την οποία το μπολιβαριανό έθνος παρακολουθεί τα γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Μέση Ανατολή.

 

Τονίζοντας, με τη σειρά του, ότι είναι "προϊόν της γενοκτονίας στην Παλαιστίνη και του παραλογισμού του ισραηλινού καθεστώτος".

Καταδικάζειται επίσης "η αδράνεια του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών", η οποία έχει προκαλέσει "την κατάσταση αστάθειας στην περιοχή". Αυτή έχει επιδεινωθεί "δραματικά τις τελευταίες εβδομάδες".

Όπως έχουν προειδοποιήσει οι περισσότερες χώρες της διεθνούς κοινότητας, η ειρήνη θα εξασφαλιστεί μόνο όταν αποκατασταθεί η δικαιοσύνη και το διεθνές δίκαιο, ιδίως όσον αφορά τον παλαιστινιακό λαό και το παλαιστινιακό κράτος.

Οι δηλώσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο των πρόσφατων τιμωρητικών αντιποίνων του Ιράν κατά του Ισραήλ. Αυτό ακολουθεί τις επιθέσεις του σιωνιστικού καθεστώτος στο ιρανικό προξενείο στη Συρία την 1η Απριλίου.

Επιθέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο 7 συμβούλων της περσικής κυβέρνησης. Καθώς και κλιμάκωση της έντασης, μετά την καταστροφή του ιρανικού προξενείου, η οποία ισοδυναμεί με παραβίαση του εδάφους της χώρας αυτής.  


     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram