Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Η Ουρουγουάη ξεπέρασε τα 500 κρούσματα δάγκειου πυρετού

Πηγή:   teleSUR (telesurtv.net)

Το υπουργείο Υγείας της Ουρουγουάης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι έχουν πεθάνει από δάγκειο πυρετό.

Το υπουργείο Υγείας της Ουρουγουάης ανέφερε την Παρασκευή (12/4) ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του δάγκειου πυρετού στη χώρα της Νότιας Αμερικής ξεπέρασε τα 500, φθάνοντας τα 266 αυτόχθονα κρούσματα μετά την προσθήκη το τελευταίο 24ωρο οκτώ νέων κρουσμάτων, ενώ 245 εισαγόμενα κρούσματα έχουν αναφερθεί μετά την προσθήκη άλλων 32.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, έχουν επιβεβαιωθεί 511 κρούσματα σε 16 από τις 19 επαρχίες που έχουν πληγεί από την ασθένεια. Από τα 245 εισαγόμενα κρούσματα, 133 έφτασαν από την Αργεντινή, 89 από τη Βραζιλία, 18 από την Παραγουάη, δύο από το Μεξικό και από ένα από την Αρούμπα, τη Δομινικανή Δημοκρατία και το Κουρασάο.


Από την άλλη πλευρά, το υπουργείο τόνισε ότι μέχρι στιγμής έχουν πεθάνει τρεις άνθρωποι, ένας από συμπτώματα που σχετίζονται με τον δάγκειο πυρετό και δύο με υποκείμενα νοσήματα που ο δάγκειος πυρετός οδήγησε στην επιβάρυνση της κλινικής τους κατάστασης, με αποτέλεσμα τον θάνατό τους.

Η υπηρεσία ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν ακόμη 58 ύποπτα κρούσματα, με βάση τα θετικά αποτελέσματα των τεστ αντιγόνων. Από αυτά, τα 39 έχουν ιστορικό ταξιδιού, τα 17 όχι, ενώ για τα άλλα δύο δεν υπάρχουν πληροφορίες.

 


Το υπουργείο ανέφερε επίσης ένα εισαγόμενο κρούσμα Chikungunya και δύο εισαγόμενα κρούσματα του ιού Zika. Το πρώτο από αυτά είναι ένα άτομο που ταξίδεψε στη Βραζιλία, ενώ ένα από τα άλλα έφτασε από τη Βραζιλία και ένα άλλο από τη Νοτιοανατολική Ασία.

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram