Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ο Xoρχε Γκλας μιλάει με τον δικηγόρο του μετά από ημέρες κράτησης σε απομόνωση


Η ομάδα υπεράσπισης εμένει ενώπιον της Διαμερικανικής Επιτροπής και του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση και το αίτημα λήψης προσωρινών μέτρων.

Ο πρώην αντιπρόεδρος του Εκουαδόρ, Χόρχε Γκλας μπόρεσε να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο, Αντρές Βιγιέγας, έκανε γνωστό η άλλη υπερασπίστριά του, Σόνια Βέρα, μέσω του λογαριασμού της στο κοινωνικό δίκτυο X, πρώην Twitter.

"Μετά από 10 ημέρες απαγωγής και πάντα υπό στρατιωτική παρακολούθηση, ο δικηγόρος Αντρές Βιλιέγας κατάφερε τελικά να αποκτήσει πρόσβαση στον Χόρχε Γκλας", έγραψε ο δικηγόρος στο κοινωνικό δίκτυο.
Είπε επίσης ότι η ομάδα υπεράσπισης εμένει να απευθυνθεί στη Διαμερικανική Επιτροπή και το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την υπόθεση και το αίτημα για τη λήψη προσωρινών μέτρων.


Ο Γκλας συνελήφθη τη νύχτα της 5ης Απριλίου μέσα στην πρεσβεία του Μεξικού στο Εκουαδόρ, όπου ίχε καταφύγει από τις 12 Δεκεμβρίου 2023. Λίγες ώρες πριν από τη σύλληψή του, το Μεξικό ανακοίνωσε ότι του είχε χορηγήσει πολιτικό άσυλο.

Μετά την επιδρομή στην πρεσβεία, ενέργεια που καταδικάστηκε από τη διεθνή κοινότητα, το Μεξικό διέκοψε τις διπλωματικές του σχέσεις με το Εκουαδόρ.

Στις 13 Απριλίου, δικαστήριο του Εκουαδόρ συζήτησε το αίτημα "habeas corpus" (αμφισβήτηση κράτησης, ή φυλάκισης, που θεωρείται παράνομη ή/και αυθαίρετη) του Γκλας και αν και χαρακτήρισε την κράτησή του "αυθαίρετη", ο πολιτικός παραμένει στη φυλακή για άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης του Εκουαδόρ. 

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram