Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Granma: Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ειρηνικά για να βγούμε από αυτή την κατάσταση


"Η διάθεση των αρχών του Κόμματος, του Κράτους και της Κυβέρνησης είναι να παρακολουθήσουν τα αιτήματα του λαού μας, να ακούσουν, να συζητήσουν, να εξηγήσουν τα πολυάριθμα μέτρα που λαμβάνονται για τη βελτίωση της κατάστασης, πάντα σε μια ατμόσφαιρα ηρεμίας", υποστήριξε ο Nτίας Κανέλ.
"Εν μέσω ενός αποκλεισμού που έχει στόχο να μας πνίξει, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ειρηνικά για να βγούμε από αυτή την κατάσταση".
Αυτό δήλωσε ο Πρώτος Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Mιγκέλ Ντίας Κανέλ Μπερμούδες, μέσω του κοινωνικού δικτύου X, όταν κατήγγειλε την προπαγάνδα και την υποκίνηση των εχθρών της Επανάστασης να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση και χάος, με βάση τις εντάσεις που δημιουργούνται από τους σημερινούς περιορισμούς της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα, λόγω της έλλειψης καυσίμων, και άλλες καθημερινές ελλείψεις, κυρίως ως αποτέλεσμα της αδυσώπητης πολιτικής οικονομικής ασφυξίας της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών εναντίον της Κούβας.

"Τις τελευταίες ώρες είδαμε πώς οι τρομοκράτες με έδρα τις ΗΠΑ, τους οποίους έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα, ενθάρρυναν ενέργειες κατά της εσωτερικής τάξης της χώρας", κατηγόρησε ο πρόεδρος, αναφερόμενος στην αυξανόμενη αντεπαναστατική εκστρατεία που, μέσω του τεχνητού πολλαπλασιασμού των μηνυμάτων μίσους και του ανατρεπτικού περιεχομένου που διαδίδεται στα κοινωνικά δίκτυα και στους αντι-κουβανικούς ιστότοπους, διαστρεβλώνει και χειραγωγεί τις αξιώσεις που εξέφρασαν ομάδες πολιτών, λόγω λογικών διαφωνιών με την υπηρεσία ηλεκτρισμού και τη διανομή τροφίμων.

"Η διάθεση των κομματικών, κρατικών και κυβερνητικών αρχών είναι να παρακολουθήσουν τα αιτήματα του λαού μας, να ακούσουν, να κάνουν διάλογο, να εξηγήσουν τα πολυάριθμα μέτρα που λαμβάνονται για τη βελτίωση της κατάστασης, πάντα σε κλίμα ηρεμίας", υποστήριξε ο Ντίας Κανέλ.

 


Σαφής απόδειξη αυτού ήταν ο ειλικρινής και ανοιχτός διάλογος που διεξήγαγε χθες η πρώτη γραμματέας της επαρχιακής κομματικής επιτροπής του Σαντιάγο ντε Κούβα, Μπεατρίς Τζόνσον Ουρούτια, με μια ομάδα ανθρώπων που διαμαρτυρήθηκαν για το ανισόρροπο χρονοδιάγραμμα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και τις επιπτώσεις σε προϊόντα όπως το γάλα για τα παιδιά.

Σύμφωνα με δηλώσεις της στο "Χ", η Τζόνσον Ουρούτια  εξήγησε ότι "οι κάτοικοι του Σαντιάγο ντε Κούβα έδειξαν σεβασμό και άκουσαν με προσοχή τις πληροφορίες που παρείχε η δημοτική ηγεσία σχετικά με τη διανομή των βασικών προιόντων" και πρόσθεσε ότι "μίλησαν επίσης για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας, λόγω των επιπτώσεων στο Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρικής Ενέργειας, λόγω των προβλημάτων των θερμοηλεκτρικών σταθμών και της διαθεσιμότητας καυσίμων".
 


"Προϋπόθεση θα είναι πάντα η προσοχή και οι  εξηγήσεις προς το λαό, σε μια ατμόσφαιρα ειρήνης και ηρεμίας, απέναντι στις συνεχείς προσπάθειες των αντεπαναστατών και των τρομοκρατών στο εξωτερικό να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα", τόνισε, επίσης μέσω του Χ, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Γραμματέας Οργάνωσης της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, Ρομπέρτο Μοράλες Οχέδα.

Το γεγονός ότι ο παραδοσιακός εχθρός της Κουβανικής Επανάστασης και η χορεία των μισθοφόρων του ενώνουν τις δυνάμεις τους για να στραγγαλίσουν το νησί δεν είναι καθόλου αυθόρμητο.

"Επιδιώκουν την ασφυξία με τον γενοκτονικό αποκλεισμό και, πάνω στις καθημερινές ελλείψεις και δυσκολίες που μας επιβάλλουν, διεξάγουν τον άλλο τους πόλεμο από τις πλατφόρμες που κυριαρχούν και χρησιμοποιούν", κατήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκες Παρίγια, επίσης μέλος του Πολιτικού Γραφείου, όταν επισήμανε την παρέμβαση της διπλωματικής εκπροσώπησης της βόρειας δύναμης στη χώρα μας.

"Η άμεση και σκληρή ευθύνη των ΗΠΑ για την οξεία οικονομική κατάσταση που βαραίνει την ευημερία του κουβανικού λαού είναι γνωστή. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ, και ιδιαίτερα η πρεσβεία της στην Κούβα, πρέπει να απέχουν από την ανάμειξη στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας και από την υποκίνηση κοινωνικής αναταραχής", απαίτησε.