Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

Παγκόσμιοι ηγέτες συγχαίρουν τον Πούτιν για την εκλογική νίκη

Πηγή: teleSUR (telesurtv.net)

 Λίγες ώρες νωρίτερα, ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους είχε λάβει το 87,19% της υποστήριξης με καταμετρημένο πάνω από το 70% των ψήφων, σε εκλογές που χαρακτηρίστηκαν από υψηλή συμμετοχή.

Οι κυβερνήσεις της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας συνεχάρησαν την Κυριακή τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές της Ρωσίας, στις οποίες με καταμετρημένο πάνω από το 70% των ψήφων είχε λάβει το 87,19% της υποστήριξης του κοινού, σε εκλογές που χαρακτηρίστηκαν από υψηλή συμμετοχή.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο δήλωσε μετά το άκουσμα της είδησης ότι "ο Πούτιν κέρδισε πλήρως τον πόλεμο εναντίον ολόκληρης της συλλογικής αυτοκρατορίας της Δύσης. Είναι μια επίδειξη των αξιών του ρωσικού λαού, ο οποίος σηματοδοτεί τον μακρύ δρόμο, με τη νίκη του προέδρου Πούτιν, της δικαίωσης της νέας Ρωσίας, της μεγάλης Ρωσίας, για τον πολυπολικό κόσμο, τον κόσμο της ισορροπίας"

Και πρόσθεσε ότι η εκλογική νίκη του Πούτιν, τον οποίο αποκάλεσε "μεγάλο μας αδελφό", αποτελεί καλό οιωνό για τον κόσμο. "Ο Πούτιν και η Ρωσία θριαμβεύουν σε όλα τα μέτωπα της μάχης. Συγχαρητήρια", ανέφερε χαρακτηριστικά.
 


 Αργότερα, σε μήνυμά του που μεταδόθηκε στο Χ, ο αρχηγός του κράτους είπε: "Στέλνω τα συγχαρητήριά μου στον αδελφό λαό της Ρωσίας και στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για την εξαιρετική νίκη του (...) Ήταν μια άψογη εκλογική διαδικασία που τις τελευταίες τρεις ημέρες απέδειξε με υποδειγματικό τρόπο τη δημοκρατική συμμετοχή του. Την αγκαλιά μας σε όλο τον ρωσικό λαό και στο κόμμα Ενωμένη Ρωσία!"

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας Ιβάν Γκιλ συνεχάρη τον Πούτιν για την εκλογική νίκη και τον ρωσικό λαό "για τη βαθιά δέσμευσή του στη δημοκρατία, που εκφράστηκε με την εξαιρετική συμμετοχή του...".



Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο Εξωτερικών της Βενεζουέλας υπογράμμισε την ενότητα του ρωσικού λαού, την ηγεσία Πούτιν, τον τρόπο με τον οποίο ξεπέρασαν τις πολυδιάστατες επιθέσεις που υπέστη η Ρωσία το τελευταίο διάστημα και τη βούληση της Βενεζουέλας να συνεχίσει να ενισχύει τη συνολική στρατηγική συμμαχία μεταξύ των δύο εθνών.

"Τα ειλικρινή μας συγχαρητήρια για την επανεκλογή του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Είναι μια σαφής απόδειξη της αναγνώρισης της διακυβέρνησής του από τον ρωσικό λαό. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους δεσμούς μεταξύ της Κούβας και της Ρωσίας σε τομείς που προσδιορίζονται για την ευημερία των λαών μας", δήλωσε ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντιας Κανέλ Μπερμούδες.

 


Από πλευράς τους, ο πρόεδρος της Νικαράγουας Ντανιέλ Ορτέγκα και η αντιπρόεδρος Ροζάριο Μουρίγιο εξήραν τη νίκη του Πούτιν ως "συμβολή στην απαραίτητη σταθερότητα της ανθρώπινης κοινότητας, προκειμένου να συνεχίσουμε, υπό καλύτερες συνθήκες, να δημιουργούμε ένα μέλλον ευημερίας, επιστήμης, ευημερίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης".

Σε επιστολή που απέστειλαν στο Κρεμλίνο, υπενθύμισαν ότι σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από περιόδους αστάθειας και βίας, όλοι οι λαοί χρειάζονται "ειρήνη, αρμονία, χαρά και καλή θέληση". Συγχαίρουν  για "τις υποδειγματικές και ήρεμες ημέρες των εκλογών που έλαβαν χώρα" στη Ρωσία και επανέλαβαν στον Πούτιν τον σεβασμό τους "πάντα σε ακλόνητη αδελφοσύνη και αλληλεγγύη και υποστήριξη όλων των δίκαιων αιτημάτων".

Ευχήθηκαν επίσης πολλές νίκες στο λαό της Ρωσίας και ειρήνη στον κόσμο, καθώς και την έλευση "μιας νέας εποχής προόδου της συνάντησης, του διαλόγου και αυτού που όλοι επιθυμούμε: χαρά, ελπίδα, ανθρώπινη αδελφοσύνη".

 

      🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram