Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024

Ο Τραμπ διεξήγαγε μυστική επιχείρηση της CIA κατά της Κίνας

Πηγή: venezuela-news.com

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε εξουσιοδοτήσει την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA) να διεξάγει μια μυστική επικοινωνιακή εκστρατεία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Κίνα. Στόχος της επιχείρησης ήταν η διάδοση αρνητικών αφηγήσεων για την κυβέρνηση του Σι Τζινπίνγκ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η Κίνα και η CIA
Τ
Τρεις πρώην αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ έδωσαν εθελοντικά τις πληροφορίες, σύμφωνα με το Reuters. Οι πηγές ανέφεραν επίσης ότι διέρρευσαν   αρνητικές πληροφορίες για την κινεζική κυβέρνηση σε μέσα ενημέρωσης εκτός Κίνας.

Στο πλαίσιο αυτής της "εργασίας" που πραγματοποίησε η CIA, η υπηρεσία διέδωσε πληροφορίες για το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κίνας. Διέδιδαν, για παράδειγμα, ότι ορισμένα μέλη του "έκρυβαν παράνομα κερδισμένα χρήματα στο εξωτερικό" και χαρακτήριζαν την κινεζική πρωτοβουλία "Belt and Road" ως διεφθαρμένη και σπάταλη.

"Θέλαμε να κυνηγήσουν φαντάσματα", δήλωσε ένας από τους πληροφοριοδότες. Ανέφερε ότι ο στόχος αυτών των μηνυμάτων ήταν να "υποδαυλίσουν την παράνοια μεταξύ των κορυφαίων ηγετών της χώρας, αναγκάζοντας την κυβέρνησή τους να δαπανήσει πόρους για την παρακολούθηση εισβολών".

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram