Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Το Κουβανικό ΥπΕξ καλεί τον επιτετραμμένο των ΗΠΑ για να διαμαρτυρηθεί για την παρεμβατική συμπεριφορά της κυβέρνησής τους

   Πηγή: Granma - Órgano oficial del PCC

Ο Eπιτετραμένος των ΗΠΑ, Μπένζαμιν Ζίφ , κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών από τον Αναπληρωτή Υπουργό Κάρλος Φερνάντες ντε Κοσίο , ο οποίος μετέφερε επίσημα τη σταθερή απόρριψη των παρεμβάσεων και των συκοφαντικών μηνυμάτων της αμερικανικής κυβέρνησης και της πρεσβείας της στην Κούβα στις εσωτερικές υποθέσεις της κουβανικής πραγματικότητας.

Με την επίδοση επίσημου σημειώματος (Νota) διαμαρτυρίας, υπενθυμίστηκαν στον Βορειοαμερικανό διπλωμάτη  τα ελάχιστα πρότυπα ευπρέπειας και ειλικρίνειας που αναμένονται από μια διπλωματική αποστολή σε οποιαδήποτε χώρα και τα οποία η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κούβα έδειξε ανίκανη να τηρήσει, ενώ τόνισε ότι το εν λόγω διπλωματικό γραφείο και το προσωπικό του υποχρεούνται να συμπεριφέρονται σύμφωνα με τους κανόνες της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις. 

Κατά τη συνάντηση, επισημάνθηκε επίσης η άμεση ευθύνη της κυβέρνησης των ΗΠΑ για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διέρχεται αυτή τη στιγμή η Κούβα και συγκεκριμένα, για τις ελλείψεις και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά ο πληθυσμός, με την ύφεση και την ανεπάρκεια προμηθειών και βασικών υπηρεσιών, υπό το βάρος και τον αντίκτυπο του οικονομικού αποκλεισμού που αποσκοπεί στην καταστροφή της οικονομικής ικανότητας της χώρας.

Απορρίφθηκε η διαφαινόμενη  αποφασιστικότητα της βορειοαμερικανικής κυβέρνησης να περιορίσει και να εμποδίσει κάθε προσπάθεια του κουβανικού κράτους να βρει λύσεις και να δώσει απαντήσεις στις οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες της χώρας.

Το αποσταθεροποιητικό σχέδιο και η εκτέλεσή του είναι προφανές σε όλους. Στηρίζεται στην ενίσχυση ενός ανελέητου οικονομικού πολέμου για την πρόκληση και την εκμετάλλευση του φυσικού εκνευρισμού του πληθυσμού. Χρηματοδοτείται κάθε χρόνο με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των ΗΠΑ. Διαθέτει μια ισχυρή τεχνολογική υποδομή για την εκμετάλλευση ψηφιακών δικτύων από το έδαφος των ΗΠΑ για επιθετικούς σκοπούς. Απολαμβάνει τη συνενοχή σημαντικών μέσων ενημέρωσης του κύριου αμερικανικού και διεθνούς Τύπου και τη μισθοφορική υποστήριξη ανθρώπων που εδρεύουν κυρίως στη Νότια Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, των οποίων το μόνο βιοποριστικό στοιχείο είναι η βιομηχανία  επιθετικότητας κατά της Κούβας.

Αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ είχε ένα ελάχιστο και ειλικρινές ενδιαφέρον για την ευημερία του κουβανικού πληθυσμού, θα αφαιρούσε την Κούβα από τον αυθαίρετο κατάλογο των κρατών που υποτίθεται ότι χρηματοδοτούν την τρομοκρατία. Θα σταματούσε τη δίωξη των προμηθειών καυσίμων που χρειάζεται να εισάγει η χώρα- θα σταματούσε να διώκει κάθε οικονομική συναλλαγή της Κούβας στον κόσμο. θα σταματούσε την ωμή δίωξη των προγραμμάτων ιατρικής συνεργασίας της Κούβας στον κόσμο. Θα σταματούσε να εκφοβίζει επιχειρηματίες, επισκέπτες, καλλιτέχνες και οποιονδήποτε αισθάνεται ότι έχει το ενδιαφέρον και το δικαίωμα να αλληλεπιδράσει με τον κουβανικό λαό.

(Από το Cubaminrex)

 

     🔔 Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Τelegram